Nazaj

Zoran Dragić v Ulm, Klemen Prepelič v Joventut

06
avg.
2019
  • Člani

Ljubljana - Zoran Dragić je nova okrepitev nemškega prvoligaškega kluba Ratiopharm Ulm. Tridesetletnik, ki je nazadnje igral v italijanski prvi ligi za Trst, je z Ulmom, kjer je glavni trener Jaka Lakovič, podpisal enoletno pogodbo. Novo pogodbo za sezono 2019/20 pa je podpisal tudi Klemen Prepelič. Slednji je zapustil vrste madridskega Reala in klub iz španske prestolnice zamenjal za katalonski Joventut, kjer bo v novi sezoni igral kot posojen igralec Madridčanov.

Šestindvajsetletni Prepelič, eden ključnih košarkarjev za slovensko zmago na EuroBasketu 2017, je v domovini nosil dres Maribora, domžalskega Heliosa in ljubljanske Olimpije, prve izkušnje v tujini pa je nabral pri turškem Banvitu. Nato je igral še za nemški EWE Oldenburg ter francoska Limoges in Levallois Metropolitans, kjer je v sezoni 2017/18 z odlično statistiko prepričal tudi Real Madrid. Beli dres je nosil minulo sezono ter osvojil naslov španskega prvaka. Prepelič bo v katalonskem prvoligašu združil moči s prijateljem Alenom Omićem. Oba bosta v novi sezoni gostovala tudi v Ljubljani, saj je Joventut v isti skupini Evropskega pokala kot Cedevita Olimpija.

Zoran Dragić je zadnji nakup Ulma, s katerim so popolnili kader za novo sezono. Z Lakovičem sta nekoč skupaj igrala za reprezentanco, zato ga trener nemškega prvoligaša dobro pozna. "Zelo sem vesel, da se je Zoran odločil igrati v Ulmu. Seveda ga zelo dobro poznam iz svojega časa z reprezentanco in vem, da bo našemu moštvu pomagal na mnogih mestih," je prepričan Lakovič. "Je absolutni vodja na igrišču, predvsem pa ima močno napadalno igro in zelo dobro igra v obrambi," je o Dragiću za klubsko spletno stran še dejal Lakovič.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se