Lipko

Lipko je maskota EuroBasketa 2013, največjega športnega dogodka v zgodovini 

samostojne Slovenije, ki je po prvenstvu zamenjal vlogo ter dozdajšnji maskoti igrivega projekta in postal uradna maskota Igrive košarke.

Njegova prva in največja naloga bo promocija košarke med mladimi, videli pa ga boste na vseh večjih dogodkih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, akcijah Igrive košarke v osnovnih šolah in drugih košarkarskih aktivnostih. Lipka je moč tudi najeti (več spodaj)!

Mladenič Lipko izvira iz sožitja narave in človeka. To sožitje je povsem naravno, saj je Slovenija ena najbolj zelenih dežel v Evropi, zaradi svoje naravne slikovitosti in raznolikosti pa so naravni simboli ključni za predstavljanje naše države.

Lipko je bil za maskoto EuroBasketa 2013 izbran kot eden izmed 4 zmagovalnih predlogov na oblikovalskem natečaju, na katerega so bili povabljeni oblikovalci, studii in ilustratorji. Od štirih predlogov je prejel največ glasov na spletnem glasovanju na zurnal24.si. Zbral je 50% vseh oddanih glasov. Njegov avtor je oblikovalec Boris Lutman iz studia Lutman.

NAJEM LIPKA:

Cena za člane KZS (klube): 45 EUR + DDV (na dan)
Cena za nečlane: najmanj 132 EUR + DDV (cena je odvisna od trajanja in lokacije dogodka).

Kontakt:

Gala Kramžar
(041/269-448, gala.kramzar@kzs.si)


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se