Regijsko selekcioniranje

REGIJSKO SELEKCIONIRANJE ZA FANTE - MU13 in MU14

Regijsko selekcioniranje je projekt, ki ga organizira Košarkarska zveza Slovenije, v katerem sodeluje več kot 350 mladih nadarjenih košarkarjev ter preko 100 trenerjev iz vseh slovenskih košarkarskih klubov.

Projekt pri fantih poteka v obdobju dveh let - U13, U14. V kategoriji U14 so razdeljeni v štiri večje regije (VZHOD 1, VZHOD 2, ZAHOD 1, ZAHOD 2) znotraj katerih združimo najbolj nadarjene posameznike klubskih selekcij, ki spadajo v posamezno regijo.

Namen selekcioniranja je sistematično pregledati in predvsem individualno delati s skupino najbolj nadarjenih igralcev košarke, starih od 12 do 14 let. Od leta 2018 smo v delo Regijskega selekcioniranja vključili tudi delo s trenerja za telesno pripravo. S sodelovanjem klubskih trenerjev, ki vodijo področne selekcije, skušamo zagotoviti povečanje učinkovitosti reprezentančnega selekcijskega procesa in strokovnega dela v klubih. Samo z medsebojnim sodelovanjem namreč lahko upamo na svetlo prihodnost klubske in reprezentančne košarke v Sloveniji.

Fantje v dveh letih sistematičnega dela v okviru regijskega selekcioniranja opravijo deset treningov in odigrajo šest turnirjev. Vrh oziroma cilj projekt se doseže z nastopom dveh pionirskih reprezentanc na mednarodnem turnirju reprezentanc do 14 let – SLOVENIA BALL.

REGIJSKO SELEKCIONIRANJE ZA DEKLETA - ŽU14

Regijsko selekcioniranje je projekt, ki ga organizira Košarkarska zveza Slovenije v katerem sodeluje več kot 100 košarkaric ter preko 20 trenerjev iz vseh slovenskih košarkarskih klubov.

Projekt se pri dekletih se v enoletnem obdobju oz. za tiste, ki so v program RS ŽU14 priključene kot mlajše, v dvoletnem obdobju. Razdeljena so v štiri večje regije (VZHOD 1, VZHOD 2, ZAHOD 1 in ZAHOD 2), znotraj katerih združimo najbolj nadarjene posameznice iz klubskih selekcij, ki spadajo v posamezno regijo.

Namen selekcioniranja je sistematično pregledati in predvsem individualno delati s skupino najbolj nadarjenih igralk košarke starih od 13 do 14 let. S sodelovanjem klubskih trenerjev in trenerjev, ki vodijo področne selekcije, skušamo zagotoviti povečanje učinkovitosti reprezentančnega selekcijskega procesa in strokovnega dela v klubih. Od leta 2018 smo v delo Regijskega selekcioniranja vključili tudi delo s trenerko za telesno pripravo. Samo z medsebojnim sodelovanjem namreč lahko upamo na svetlo prihodnost klubske in reprezentančne košarke v Sloveniji.

Dekleta opravijo v okviru regijskega selekcioniranja šest treningov in odigrajo dva turnirja ter finalno tekmo (ter tekmo za tretje mesto). Vrh oziroma cilj projekta se doseže z nastopom reprezentance do 14 let (letnice 2008 in izjemoma 2009) na mednarodnem turnirju pionirskih reprezentanc – SLOVENIA BALL.

Galerija


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se