#rakete na EP 2023

Slovenke so na prvenstvu stare celine zaigrale četrtič zapored. Na svojem prvem evropskem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje so se z zmago v skupinskem delu  uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto. Desete so bile tudi pred dvema letoma, ko sta EuroBasket gostili Španija in Francija. V predtekmovanju so dosegle dve zmagi, prvenstvo pa zaključile s porazom proti Rusiji v repašažu ter ostale brez četrtfinala. Na domačem EuroBasketu v Ljubljani so tako turnir prvič zaključile brez zmage so na koncu uvrščene na 15. mesto. Evropske prvakinje so prvič postale košarkarice Belgije. V finalu 39. EuroBasketa so premagale Španijo s 64:58.

Tudi v prihodnje na klopi Dikaioulakos, v nove izzive z dvignjeno glavo
Pomlajena izbrana vrsta, kar polovica reprezentantk (Cvijanovič, Ivanuša, Kozina Bubnič, Sivka, Kramžar in Čeh) se je namreč prvič soočila s tekmovanjem na veliki sceni, se je pred glasnimi navijači v Stožicah pogumno borila. Ritem igri so dajale kapetanka Teja Oblak, Eva Lisec, Zala Friškovec in Tina Jakovina, ki bodo tudi v prihodnje gonilna sila slovenske reprezentance. Vse bolj pomemben člen pa bo nedvomno sedemnajstletna Ajša Sivka, ki je ponujeno priložnost zgrabila z obema rokama in jo odlično izkoristila.

Za Slovenke sta bili na prvenstvu usodni uvodni tekmi proti Veliki Britaniji (71:76) in Nemčiji (62:66). Obe sta se razpletli po podobnem scenariju. #rakete so na trenutke prikazale odlično košarko in si priigrale tudi že lepo prednost, a je v zaključku zmanjkalo zbranosti, nekaj malega odločnosti ter centimetri v boju neposredno pod samim obročem. Tekma proti Franciji (68:73) je bila tako zgolj le še formalnost.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Slovenske košarkarice so pogled že usmerile proti kvalifikacijam za EuroBasket 2025. Nasprotnice bodo dobile v prvi polovici avgusta. #rakete so prepričane, da še niso rekle zadnje besede in bodo s trdim delom še naprej držale korak s košarkarsko Evropo in ter mešale štrene najboljšim reprezentancam.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se