Nazaj

#mojtim brez kapetana Dončića priznal premoč ZDA

12
avg.
2023
  • Člani

Malaga – Slovenska moška košarkarska reprezentanca je na zvezdniškem pripravljalnem turnirju v Malagi bila še drugič poražena. #mojtim, ki je nastopil brez kapetana Luke Dončića, je z 62:92 priznal premoč izbrani vrsti Združenih držav Amerike. Slovenci v ponedeljek vstopajo v sklepno fazo priprav in se že v torek odpravljajo v Tokio.

PRIPRAVLJALNA TEKMA #MOJTIM PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM

Sobota, 12. avgust 2023
Malaga – Športna palača José Martín Carpena
ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE : SLOVENIJA 92:62 (67:49, 47:31, 27:20)

Strelci za Slovenijo: Samar 5 (5 podaj), Nikolić 4, K. Prepelič, Tobey 4 (7 skokov), Blažič 5, Hrovat 4, Morgan 7, Dimec 5, Dragić 8, B. Prepelič 4 (7 skokov), Glas 14, Čebašek 2.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA
PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Dvoboj proti Združenim državam Amerike, ki je sledil manj kot 24 ur po koncu izjemno trdega obračuna proti Španiji, je preventivno izpustil Luka Dončić. Kapetan #mojtim je namreč v drugi četrtini petkove tekme prejel neugoden udarec in v taboru reprezentance nekaj dni pred odhodom na Japonsko niso želeli ničesar prepustiti naključju. Ob prihodu v domovino bo Dončić za vsak slučaj opravil še pregled z magnetno resonanco.

Za Slovenijo je bila to predzadnja prijateljska tekma v okviru priprav na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo 25. avgusta na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji. V šestih nastopih je zabeležila zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dvakrat izgubila z Grčijo ter po enkrat z evropskimi in svetovnimi prvaki Španci ter danes z olimpijskimi zmagovalci in prvimi favoriti SP.

V odsotnosti kapetana Dončića, ki ima na štirih odigranih tekmah v pripravah povprečje 22,5 točke, 8,5 podaje in 7,5 skoka, sta največ točk za Slovenijo dosegla Gregor Glas, ki je ob metu 4:6 za tri točke zbral 14 točk, Zoran Dragić (8 točk, trojke 2:4). Mike Tobey (4 točke) in Bine Prepelič (4 točke) sta imela po sedem skokov, Žiga Samar (5 točk) pa pet podaj.

Pri Američanih, ki se bodo na SP predstavili z mlado zasedbo iz lige NBA brez zvezdnikov, a šampionskim trenerjem Stevom Kerrom, sta bila najbolj učinkovita Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves) 15 s točkami in Jalen Brunson (New York Knicks), ki jih je dosegel enajst.

Brez kapetana in prvega zvezdnika je bila Slovenija več ali manj obsojena na neuspeh. Manjkale so njegove točke v napadu - Slovenija je v vsakem polčasu dosegla po 31 točk, pri organizaciji napadov in prenosu žoge je naredila kar nekaj napak (18 izgubljenih žog, 12 v prvem polčasu) in tekmecu omogočila lahke zaključke, velika želja in izjemna borbenost v obrambi pa nista bili dovolj za hitro in skočno zasedbo ZDA.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Glede na to, da v ekipi ni bilo Luke Dončića, za katerega je zdravstvena služba reprezentance menila, da je bolje, da izpusti to tekmo, čeprav je igralec sam želel nastopiti, so več priložnosti dobili drugi košarkarji in jo tudi izkoristili. Varčevali smo tudi z močmi Klemna Prepeliča. Kljub temu smo imeli zelo dobre segmente igre, pa tudi globoke padce v igri. Te moramo omejiti, saj smo danes videli, kakšno škodo nam lahko naredijo, če je na drugi strani tako atletska in talentirana ekipa.''

Aleksej Nikolić, slovenski reprezentant:
''Osredotočili smo se na segmente igre, ki nam povzročajo največ težav, to je zagotovo tranzicija v obrambo, kar nam je na trenutke kar dobro šlo, vseeno pa smo imeli preveč nihanj v igri. Z nekaterimi stvarmi smo lahko zadovoljni, druge pa moramo popraviti, če hočemo doseči dober rezultat na SP.''

Gregor Glas, slovenski reprezentant:
''Naš cilj je bil, da upočasnimo igro, saj smo vedeli, da Američani igrajo zelo hitro košarko. Na trenutke nam je to uspelo, žal pa nam je velikokrat zmanjkalo zbranosti, kar je tekmec znal izkoristiti in predvsem pod obročema naredil razliko. Borili smo se, dali smo vse od sebe, dejstvo pa je, da smo bili brez Luke Dončića, kar se je seveda poznalo. Iz vsakega poraza moramo izvleči čim več, analizirati tekmo in skušati popraviti napake.''

Po prosti nedelji bodo slovenski košarkarji v ponedeljek vstopili v sklepno fazo priprav na svetovno prvenstvo. Zvečer bodo še zadnjič vadili doma, v torek pa prek Helsinkov poleteli v Tokio. Zadnji tekmovalni test pred začetkom prvenstva bodo opravili v soboto, 19. avgusta, ko se bodo ob 8. uri po slovenskem času pomerili z Japonsko. Prva tekma na prvenstvu Slovence sicer čaka natanko čez dva, ko bo na Okinawi njihov tekmec Venezuela.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se