Nazaj

#mojtim konec tedna del zvezdniškega turnirja v Malagi

10
avg.
2023
  • Člani

Malaga – Pred slovensko moško košarkarsko reprezentanco sta najzahtevnejši preizkušnji v pripravah na svetovno prvenstvo. #mojtim se bo na zvezdniškem turnirju v Malagi, ki se odvija ob praznovanju stote obletnice španske košarkarske zveze, v petek in soboto pomeril proti Španiji in Združenim državam Amerike. Obe tekmi se bosta začeli ob 21.30 uri in ju boste lahko spremljali na Sportklubu.

PRIPRAVLJALNI TEKMI #MOJTIM PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM

Petek, 11. avgust 2023, ob 21.30 uri
Malaga - Športna palača José Martín Carpena

ŠPANIJA : SLOVENIJA - prenos na Sportklubu

Sobota, 12. avgust 2023, ob 21.30
Malaga - Športna palača José Martín Carpena

ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE : SLOVENIJA - prenos na Sportklubu

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Po torkovi zmagi nad Črno goro so slovenski košarkarji sredo izkoristili za regeneracijo in lažji trening, v četrtek pozno popoldan pa so že trenirali na prizorišču turnirja v Malagi. Da gre za res izjemen košarkarski dogodek priča izjemno veliko zanimanje medijev iz celega sveta, navijači pa iščejo načine, kako do vstopnic za ogled tekem.

Podpore s tribun bo deležna tudi slovenska reprezentanca, saj bo samo s Turistično agencijo Kompas v Malago priletelo blizu 200 navijačev. V času turnirja v Malagi bodo Košarkarska Zveza Slovenije, Slovenska Turistična Organizacija in Kompas organizirali navijaško druženje. Slednje bo potekalo v slovenski navijaški hiši v lokalu La Curiosa, ki je od Športne palače José Martín Carpena oddaljen 600 metrov oziroma sedem minut hoje.

VSE INFORMACIJE GLEDE DRUŽENJA SLOVENSKIH NAVIJAČEV V MALAGI

V taboru #mojtim se kljub temu, da gre za pripravljalni turnir zavedajo izjemnosti dogodka. Ter priložnosti igranja tekem s košarkarskima velesilama, kot sta Španija in Združene države Amerike. Obe reprezentanci bosta na svetovnem prvenstvu glavni favoritinji za osvojitev naslova in bosta pravi pokazatelj moči slovenske reprezentance.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Tekmo proti Črni gori smo z ekipo pogledali in analizirali. V naši igri je še kar nekaj pomanjkljivosti, ki jih moramo odpraviti, tudi dobre stvari pa moramo na tekmah še bolj izkoristiti. Trenutno nam manjka čvrstost v obrambi, kjer moramo biti bolj konkretni. Dobro je, da igramo močne tekme. Že prvi trije tekmeci so bile zelo kvalitetne reprezentance, sedaj pa se težavnost še stopnjuje. Čakata nas dvoboja s svetovnimi in evropskimi prvaki Španci ter z Američani, ki so oboji glavni favoriti za osvojitev naslova svetovnih prvakov. Bomo pa tudi na teh dveh tekmah gledali predvsem na svojo igro in strmeli k uigravanju ekipe. Bo pa to vsekakor lepa priložnost, da vidimo kje smo v primerjavi z najboljšimi reprezentancami na svetu.''

Španska košarkarska zveza bo v sodelovanju s časnikom Marca ob tej priložnosti pripravila svečani Gala večer. Na prireditvi bo prisotno tudi vodstvo Košarkarske zveze Slovenije in selektor Aleksander Sekulić. Poseben gost pa bo Luka Dončić, ki je eden izmed prejemnikov nagrad po izboru posebne žirije. Nagrade bodo med drugim prejeli Sergio Rodríguez, Steve Kerr, Willy in Juancho Hernangómez ter Alba Torrens.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se