Nazaj

Zlati #mojtim po izboru AIPS četrta najboljša ekipa leta!

29
dec.
2017
  • Člani

Ljubljana - Slovenska košarkarska reprezentanca je po izboru Mednarodnega združenje športnih novinarjev (AIPS) zasedla četrto mesto med najboljšimi ekipami leta. Zlata reprezentanca je septembra osvojila naslov evropskih prvakov.

Slovenska košarkarska reprezentanca je tako po prejetju naziva najboljše ekipe v Sloveniji v letu 2017, prejela novo priznanje. Prvega mesta so se po izboru AIPS veselili nogometaši Real Madrida, ki so prejeli 1096 glasov. Drugouvrščena nemška nogometna reprezentanca je dobila 738 glasov, tretji so bili prvaki lige NBA, Golden State, s 601 glasom. Slovenska košarkarska reprezentanca je prejela 412 glasov.

Slovenski košarkarji so v Istanbulu osvojili naslov evropskih prvakov. Zlati košarkarji so bili skozi celotno evropsko prvenstvo neporaženi, kar do sedaj ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar na evropskih prvenstvih tekmuje 24 ekip. Med vsemi ekipami so dosegli največje število točk. Hkrati je Slovenija od leta 1935 naprej najmanjša država z zlato medaljo na evropskem prvenstvu in 15. reprezentanca, ki ji je uspelo osvojiti evropski prestol.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se