Nazaj

V prodaji vstopnice za dvoboj #mojtim proti Švedski

15
nov.
2021
  • Člani

Ljubljana – Selektor Aleksander Sekulić bo v torek razkril seznam košarkarjev za uvodni tekmi evropskega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim konec meseca čakata dvoboja s Hrvaško in Švedsko. Vstopnice za obračun s Švedsko, ki bo v nedeljo, 28. novembra ob 20. uri v koprski Bonifiki, so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

1. kolo, četrtek, 25. november 2021, ob 20.45
Zagreb – Košarkarski center Dražen Petrović
HRVAŠKA : SLOVENIJA

2. kolo, nedelja, 28. november 2021, ob 20.00
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : ŠVEDSKA


#rakete so z zmago v Albaniji zaključile prvi cikel kvalifikacij za domače evropsko prvenstvo leta 2023, čez teden dni pa bo s pripravami za uvodni cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo istega leta začel #mojtim. Slovence najprej v četrtek, 25. novembra ob 20.45 v Zagrebu čaka dvoboj s Hrvati, v nedeljo, 28. novembra ob 20. uri pa v koprski Bonifiki še obračun s Švedi.

Vstopnice za uvodni domači dvoboj #mojtim s Švedsko so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 10 €, ob nakupu treh vstopnic pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta, pri čemer je potrebno upoštevati omejitev, da mora biti med gledalci eno sedišče prosto v vsako smer. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop.

Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT za vse gledalce razen za osebe, ki še niso dopolnile 12 let. Hitro testiranje pred dvorano ne bo organizirano. Uporaba zaščitne maske je obvezna, razen za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti.  Kot ustrezne zaščitne maske se štejejo samo zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Gledalce se poziva, da na tekmo pridejo pravočasno, saj zaradi striktnega preverjanja izpolnjevanja PCT pogoja skupaj z osebnim dokumentom lahko pride do počasnejšega vstopa na prizorišče tekme.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : ŠVEDSKA

Sistem kvalifikacij za nastop na prvenstvu, ki ga je FIBA uvedla leta 2017 ostaja nespremenjen. V 15-mesečnem obdobju bo na sporedu šest kvalifikacijskih oken, ki se bodo istočasno odvijala v Afriki, Ameriki, Aziji (vključno z Oceanijo) in Evropi. Kvalifikacije bodo potekale od novembra 2021 do februarja 2023.

Za nastop na prvenstvu se bo sicer potegovalo 80 reprezentanc, odigranih pa bo 420 tekem. V afriškem delu kvalifikacij bo nastopilo 16 reprezentanc (5 mest na prvenstvu), v ameriškem prav tako 16 reprezentanc (7 mest na prvenstvu), 16 reprezentanc pa bo nastopilo tudi v azijskem (vključno z Oceanijo) delu (6 mest na prvenstvu). V evropskem delu kvalifikacij bo nastopilo 32 reprezentanc, ki se bo borilo za 12 prostih mest na prvenstvu. Filipini in Japonska sta kot gostitelja že neposredno uvrščena na svetovno prvenstvo, Indonezija pa si bo neposredno vstopnico lahko priigrala z uvrstitvijo v četrtfinale azijskega pokala. Na svetovnem prvenstvu bo zaigralo 32 reprezentanc.

Evropski del kvalifikacij za svetovno prvenstvo

V evropski del kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu se bo podalo 32 reprezentanc, ki je razporejenih v osem skupin s štirimi ekipami (A-H). 

SKUPINA A: Srbija, Slovaška, Belgija, Latvija
SKUPINA B: Belorusija, Velika Britanija, Grčija, Turčija

SKUPINA C: Hrvaška, Švedska, Finska, SLOVENIJA
SKUPINA D: Izrael, Nemčija, Estonija, Poljska

SKUPINA E: Francija, Portugalska, Madžarska, Črna gora
SKUPINA F: Bosna in Hercegovina, Litva, Bolgarija, Češka

SKUPINA G: Gruzija, Severna Makedonija, Španija, Ukrajina
SKUPINA H: Rusija, Nizozemska, Islandija, Italija

Vsako moštvo bo v tem delu tekmovanja odigralo šest tekem (tri doma in tri v gosteh), v treh tekmovalnih oknih:

1. kvalifikacijsko okno: med 22. in 30. novembrom 2021
2. kvalifikacijsko okno: med 21. februarjem in 1. marcem 2022
3. kvalifikacijsko okno: med 27. junijem in 5. julijem 2022


Po šestih odigranih tekmah bodo iz skupinskega dela napredovale prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin in tvorile nove štiri skupine po sistemu (I=A+B, J=C+D, K=E+F in L=G+H). Vsi rezultati iz prvega dela kvalifikacij se prenašajo.

Tudi v drugem delu vsako reprezentanco čaka šest tekem, po tri na domačem igrišču in tri v gosteh. Predvidena kvalifikacijska okna v drugem delu so:

4. kvalifikacijsko okno: med 22. in 30. avgustom 2022
5. kvalifikacijsko okno: med 7. in 15. novembrom 2022
6. kvalifikacijsko okno: med 20. in 28. februarjem 2023


Na svetovno prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc - prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L). Svetovno prvenstvo bo na sporedu med 25. avgustom in 10. septembrom 2023, gostile pa ga bodo Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA DELA KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se