Nazaj

Spremenjeni #mojtim pogumno v peti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo

07
nov.
2022
  • Člani

Ljubljana - Močno spremenjeno in zdesetkano slovensko košarkarsko reprezentanco čaka prva akcija po septebrskem EuroBasketu. Z zgolj dvema igralcema, ki sta nastopila na prvenstvu v Nemčiji - Edom Murićem in Žigo Samarjem, se bo zoperstavila Izraelu in Nemčiji v kvalifikacijah za SP 2023. Vstopnice za domači dvoboj proti Nemčiji so na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

3. kolo drugega dela
Petek, 11. november 2022, ob 13. uri po slovenskem času
Tel Aviv – Shlomo Group Arena
IZRAEL : SLOVENIJA

4. kolo drugega dela
Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper - Arena Bonifika
SLOVENIJA : NEMČIJA


FOTOGALERIJA UVODNEGA TRENINGA

Na zboru reprezentance v nedeljo v Ljubljani so ob selektorju Aleksandru Sekuliću manjkali Jordan Morgan, Žiga Samar, Edo Murić in Gregor Glas. Medtem ko se bodo prvi trije izbrani vrsti pridružili v ponedeljek popoldan, pa je status Gregorja Glasa še vprašljiv. Njegova ekipa Partizan v četrtek igra tekmo evrolige, kar pomeni, da Glas v petek po vsej verjetnosti ne bo na voljo selektorju za obračun v Izraelom.

"Vsako cikel kvalifikacij za SP prinaša določene logistične težave, ki jih sproti rešujemo, tako da pričakujemo, da bomo kompletni šele danes zvečer. Manjkal bo le Glas, ki ima še obveznosti v klubu," je na zboru reprezentance povedal direktor ekipe Matej Likar.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Prihajajoči tekmi bosta zelo pomembni, saj Slovenija še nima zagotovljenega mesta na svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta in septembra prihodnje leto na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Po osmih krogih ima pet zmag in je tretja v skupini. Finska in Nemčija imata z izkupičkom 7-1 že vozovnico za Azijo, za Slovenijo pa so Švedska s 3-5, Izrael, ki ima prav tako tri zmage in pet porazov, ter Estonija (2-6). Na SP se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

Glede na razplet v prejšnjih kvalifikacijah za SP 2019 Slovenija potrebuje še dve zmagi iz preostalih štirih tekem, morda pa ji bo ob ugodnem razpletu na ostalih tekmah zadostovala že ena. V februarskem ciklu jo čakata še preizkušnji z Estonijo v gosteh ter doma z Izraelom.

"Zavedamo se, da sta pred nami dve zelo pomembni tekmi, hkrati pa vemo, da nismo v vlogi favorita, saj imamo precej pomlajeno in oslabljeno ekipo. Ravno to pa je lahko naša prednost. Pokazati moramo pravo energijo, željo in presenetiti tekmeca. Še posebej pomembna bo tekma v Izraelu, kjer si lahko z zmago na stežaj odpremo vrata na svetovno prvenstvo," je povedal Jakob Čebašek.

Vstopnice za dvoboj z Nemčijo v predprodaji po 25 evrov
Slovenci na tekmi proti Nemčiji računajo na pomoč navijačev, ki so se v koprski Bonifiki že večkrat izkazali z glasnim navijanjem. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. V predprodaji je cena posamezne vstopnice 25 evrov, redna cena na dan tekme pa znaša 30 evrov. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko izvedete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : NEMČIJA

Rupnik bo znova igral v Španiji
Luka Rupnik se vrača v Španijo, kjer je že preživel tri leta. Do konca sezone bo branil barve Burgosa. 29-letni Idrijčan, ki je letos z reprezentanco nastopil na svojem tretjem evropskem prvenstvu, je drugo polovico pretekle sezone preživel pri Yalovasporju, v dresu katerega je bil prvi podajalec turškega prvenstva, toda klubu se ni uspelo obdržati med prvoligaško elito.

Predtem je bil član Cedevite Olimpije, v Stožicah pa je igral tudi med letoma 2012 in 2016. K Cedeviti Olimpiji je prišel iz ljubljanskega Slovana, pri katerem se je uveljavil kot zelo obetaven najstnik. Iz zmajevega gnezda je odšel v Lleido v drugi španski ligi, a tedaj že po dobrem mesecu prestopil v prvo ligo k Fuenlabradi, pri kateri je ostal skoraj tri leta.

Sledila je sezone v Belgiji pri Antwerpnu, kratka epizoda pri češkem Nymburku, od koder je odšel znova v Španijo, a za kratek čas, saj je decembra 2020 zapustil Zaragozo in podpisal z Olimpijo. Burgos trenutno igra v drugi ligi, v kateri ima po šestih tekmah polovičen izkupiček. Cilj kluba je vrnitev v Ligo ACB.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se