Nazaj

Selektor Sekulić v drugi cikel kvalifikacij za SP s 14 košarkarji

14
feb.
2022
  • Člani

Ljubljana – Konec tedna se bo znova zbrala slovenska moška članska košarkarska reprezentanca. #mojtim namreč čaka drugi cikel kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023, ki ga bodo gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila). Selektor Aleksander Sekulić bo za dvoboja proti Finski računal na 14 košarkarjev.
Foto: FIBA

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

3. kolo
Petek, 25. februar 2022, ob 17.30 uri po slovenskem času
Espoo - Espoo Metro Arena
FINSKA : SLOVENIJA

4. kolo
Ponedeljek, 28. februar 2022, ob 17.30 uri
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : FINSKA


Konec meseca februarja se bo #mojtim v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023 dvakrat pomeril s Finsko. Obe tekmi se bosta začeli ob 17.30 po slovenskem času. Reprezentanci se bosta v petek, 25. februarja naprej pomerili na Finskem, v ponedeljek, 28. februarja pa bo obračun gostila koprska Bonifika. Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića bodo s treningi začeli v ponedeljek, 21. februarja.

Sekulić je na reprezentančni seznam za dvoboja s Finsko uvrstil 14 košarkarjev. Na selektorjevem seznamu so JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), JAKOB ČEBAŠEK (Leuven, Belgija), ŽIGA DIMEC (Anwil Wloclavek, Poljska), ZORAN DRAGIĆ (Cedevita Olimpija), GREGOR GLAS (Partizan NIS, Srbija), GREGOR HROVAT (Élan Béarnais, Francija), JURIJ MACURA (Krka), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (Burgos, Španija), KLEMEN PREPELIČ (Valencia, Španija), LUKA RUPNIK (Yalovaspor BK, Turčija), ŽIGA SAMAR (Urbas Fuenlabrada, Španija), LUKA ŠČUKA (Cedevita Olimpija) in MIKE TOBEY (Valencia, Španija).

#mojtim bo v drugi kvalifikacijski cikel torej vstopil močnejši za Zorana Dragića, ki je uvodni cikel izpustil zaradi klubskih obveznosti, ter Mika Tobeya in Gregorja Hrovata, ki sta bila odsotna zaradi poškodbe. Selektor Aleksander Sekulić je na seznam znova uvrstil tudi Gregorja Glasa, članski reprezentanci pa bosta prvič priključena Žiga Samar in Luka Ščuka. V primerjavi z lanskim novembrom v reprezentančni zasedbi tokrat ni Alena Hodžića, Jana Kosija, Matica Rebca, Mihe Lapornika, Luke Lapornika in Blaža Habota.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Slovenci so evropski del kvalifikacij za nastop na SP začeli z novembrskima zmagama nad Hrvaško ter Švedsko in so vodilna reprezentanca skupine C. Njihovi tokratni tekmeci Finci so novembrski cikel zaključili z zmago in porazom. Na uvodu so bili poraženi na Švedskem, nato pa so pred domačimi navijači ugnali Hrvaško.

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Slabi trije meseci so hitro minili in prepričan sem, da se vsi iz reprezentančne zasedbe že veselimo našega novega druženja. Kvalifikacije za svetovno prvenstvo smo z dvema novembrskima zmagama odlično začeli in naša želja vsekakor je, da tudi na tekmah proti Finski nadaljujemo v enakem stilu. Reprezentanti v klubskih sredinah igrajo odlično in želim si, da to formo prenesejo tudi na reprezentančni parket. Motiva nikomur ne manjka in, če temu dodamo še tradicionalno dobro vzdušje v ekipi, verjamem, da se lahko kvalitetno pripravimo na nalogi, ki sta pred nami.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se