Nazaj

Rupnik bo kariero nadaljeval pri Zaragozi

16
okt.
2020
  • Člani

Ljubljana - Slovenski reprezentant Luka Rupnik bo kariero nadaljeval v Zaragozi, je sporočil njegov novi klub. Sedemindvajsetletni Ljubljančan zapušča češki Nymburk, kamor je prišel pred začetkom letošnje sezone. Jakob Čebašek v Trstu.

Lani je Rupnik igral v Belgiji za Telenet Antwerp Giants, v povprečju pa tam dosegal po 9,6 točke, 3,8 skoka in šest podaj na tekmo. V Belgiji se je veselil tudi naslova pokalnega prvaka in bil izbran za najkoristnejšega igralca tega tekmovanja. Nekdanji košarkar Slovana in Olimpije je v Španiji že igral za Montakit Fuenlabrado in Lleido.

Krilni košarkar in s štirimi uradnimi nastopi občasni slovenski reprezentant Jakob Čebašek, pa se ponovno preizkuša v tujini, saj je sklenil dogovor z italijanskim prvoligašem Allianz iz Trsta. Čebašek, ki je že igral v Belgiji, je v pretekli sezoni nastopal za Šentjur, za katerega je na osemnajstih prvoligaških tekmah povprečno beležil 15,6 točke in 7,2 skoka.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se