Nazaj

Rebec v novi sezoni v dresu FMP-ja

27
sep.
2018
  • Člani

Ljubljana - Slovenski reprezentant Matic Rebec je podpisal triletno pogodbo s srbsko ekipo FMP. 180-centimetrov visoki organizator igre je v pretekli sezoni igral za Enisej in Sixt Primorsko, s katero je postal zmagovalec Pokal Spar.
Avtor: KZS/Lenart

23-letni košarkar je zaigral na vseh osmih tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. V povprečju je dosegel dobrih šest točk, tri skoke in dve asistenci. Sicer je v dresu s slovensko zastavo nastopil na 18 uradnih tekmah in dosegel 59 točk.

V pretekli sezoni je najprej nosil dres ruskega Eniseja ter nastopil na sedmih tekmah lige VTB in devetih Lige prvakov. V drugi polovici sezoni se je preselil k Sixt Primorski, s katero je osvojil Pokal Spar. Bil je izbran za najkoristnješega košarkarja zaključnega turnirja. V Ligi Nova KBM je odigral 23 tekem, s soigralci pa je moral v polfinalu slovenskega državnega prvenstva priznati premoč Krki.

V svoji karieri je Rebec igral še za Helios, Rogaško in Krko.

FMP je v zadnjih dveh sezonah igral v finalu srbskega DP, obakrat pa je bila boljša Crvena zvezda. Beograjsko moštvo bo v tej sezoni nastopalo v regionalni ligi ter srbskem državnem prvenstvu.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se