Nazaj

Prepelič in Randolph do superpokalne lovorike

24
sep.
2018
  • Člani

Ljubljana/La Coruna - Slovenska reprezentanta Klemen Prepelič in Anthony Randolph sta dvignila prvi pokal v novi sezoni. Real Madrid je osvojil španski superpokal, potem ko je v finalu premagal Baskonio iz Vitorie z 80:73.
Avtor: KZS/Lenart/STA

Real Madrid je petič in prvič po 2014 postal zmagovalec španskega superpokala. V polfinalu je premagal Monbus Obradoiro z 81:61, v drugem polfinalu pa je Baskonia ugnala Barcelono z 79:76. Jaka Blažič je za poražence v dobrih 17 minutah na parketu dosegel tri točke. Eno manj je v polfinalu zadel Prepelič (11 minut), Randolph pa je bil bolj razpoložen - 12 točk, 5 skokov v 19 minutah.

V finalu je Prepelič odigral eno ključnih vlog. V igro je prvič prišel v tretji četrtini, v manj kot dvanajstih minutah pa je dosegel 13 točk ob metu 3:4 za tri točke in 2:2 za dve. S tem je bil drugi strelec Real Madrida; dve več je dosegel Sergio Llull. Randolph je igral 18 minut in dosegel osem točk.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se