Nazaj

Pomlajeni #mojtim v napeti končnici poražen v Estoniji

24
feb.
2023
  • Člani

Talin – Slovenski košarkarji so na predzadnji tekmi kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, na katerega so že uvrščeni, doživeli četrti poraz. V Estoniji so bili po napeti končnici z 78:79 poraženi proti domači izbrani vrsti. #mojtim bo za konec kvalifikacij v ponedeljek ob 18. uri v Kopru gostil Izrael. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 20 €. S spletnim nakupom vstopnice do predkupne pravice za nakup vstopnic za avgustovsko pripravljalno tekmo med Slovenijo in Grčijo.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SKUPINA J, 5. kolo II. dela

Petek, 24. februar 2023
Talin - Unibet Arena
ESTONIJA : SLOVENIJA 79:78 (55:59, 37:40, 24:16)

Strelci za Slovenijo: Klavžar 4, Jurković, Samar 13 (6 skokov in 9 podaj), Nikolić 11 (6 podaj), Radović, Mahkovic 11 (7 skokov), Ciani 9, Prepelič 3, Glas 18, Macura 2, Stergar 7.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA
IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA SP 2023

#mojtim si je  nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu priigral še pred zadnjim ciklom kvalifikacij. Slovenija bo četrtič udeleženka turnirja dvaintridesetih najboljših reprezentanc na svetu, ki bo potekal od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Prvič je nastopila 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

V zasneženem in hladnem Talinu je bilo vzdušje v dvorani pravo košarkarsko. Estonci 24. februarja namreč praznujejo dan neodvisnosti in tako so navijači v lepem številu glasno podprli svojo reprezentanco. V slovenskem taboru pa je na dan tekme 45. rojstni dan praznoval selektor Aleksander Sekulić. Za Slovenijo je bila to enajsta tekma v teh kvalifikacijah. Pet zmag je dosegla v prvem delu, v drugem delu pa je to zanjo prvi poraz (7-4). Iz skupine J bosta na SP napredovali še Finska in Nemčija.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Pomlajena slovenska reprezentanca je zapravila dobljeno tekmo. Vodila je večji del srečanja, v 35. minuti z 68:62, ob vstopu v zadnjo minuto pa s 73:71. Blaž Mahkovic, Žiga Samar in Aleksej Nikolić so bili natančni s črte prostih metov, prav slednja pa sta šest sekund pred iztekom časa naredila napako pri izvajanju žoge s strani.

Ob dveh točkah zaostanka so imeli gostitelji zadnjo priložnost, ki jo je s trojko v zmago ob dnevu neodvisnosti Estonije spremenil Kristian Kullamae.

Najboljši igralci pomlajene zasedbe selektorja Aleksandra Sekulića so bili Gregor Glas z 18 točkami, Žiga Samar, ki je zbral 13 točk in devet podaj, ter Blaž Mahkovic in Aleksej Nikolić z 11 točkami.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023  

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
''Čeprav tekma ni imela pravega naboja, smo prišli po zmago. Tekom srečanja smo naredili precej napak, kar je razumljivo glede na to, da smo prvič igrali v takšni postavi. Vseeno moram pohvaliti igralce za borbenost, škoda le, da smo bili v zaključku nespretni in da so domačini s trojko prišli do dveh točk.''

Aleksej Nikolić, kapetan slovenske reprezentance:
''Estonija je znala kaznovati naše napake. Že med tekmo smo ji večkrat omogočili, da se je vrnila v igro, na koncu pa je s trojko v izdihljajih tudi zmagala. Škoda, saj smo imeli vse v svojih rokah.''

Žiga Samar, slovenski reprezentant:
''Kljub nespametnemu porazu v končnici moramo biti zadovoljni z določenimi deli igre. Predvsem v prvem polčasu smo se znali zbrati in izničiti zaostanek Estonije. V zadnji četrtini bi morali rešiti vprašanje zmagovalca pred zaključkom. Naredil sem neumno napako pri izvajanju žoge s strani in Estonija je s trojko dobila tekmo. Dvigniti moramo glave in v ponedeljek proti Izraelu popraviti napako.''

V ponedeljek v Kopru proti Izraelu, vstopnice v predprodaji po 20 €
Za konec uspešnih kvalifikacij se bo #mojtim predstavil še domačim navijačem. Slovenci se bodo v ponedeljek, 27. februarja ob 18. uri  v koprski Bonifiki  pomerili z Izraelci. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, navijačem pa svetujemo nakup prek spleta. V enem naročilu je možen nakup največ osmih vstopnic. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko najhitreje opravite na spodnji povezavi.

Cena posamezne vstopnice v predprodaji znaša 20 €, na dan tekme bo cena vstopnice 25 €. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : IZRAEL

S spletnim nakupom vstopnice do predkupne pravice za nakup vstopnic med Slovenijo in Grčijo
S spletnim nakupom vstopnice za kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Izraelom v koprski Bonifiki, posameznik prejme predkupno pravico za nakup enakega števila vstopnic za pripravljalno tekmo med Slovenijo in Grčijo.

Kupci vstopnic kupljenih prek spleta, boste iz sistema Eventim na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob nakupu, pred začetkom uradne prodaje vstopnic za tekmo Slovenija : Grčija prejeli povezavo, navodila in unikatno kodo, s katero boste dva dni imeli možnost predčasnega spletnega nakupa enakega števila vstopnic. Da bi omejili črni trg in navijačem omogočili pošten postopek nakupa, bomo za tekmo z Grčijo predvidoma uvedli personalizacijo vstopnic.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se