Nazaj

Pomlajeni #mojtim nad Estonce z veliko energije

23
feb.
2023
  • Člani

Ljubljana – Slovenska moška košarkarska reprezentanca je po treh dneh treningov v ljubljanskih Stožicah odpotovala v Talin. Na Baltik bo prek Frankfurta prispela v popoldanskih urah, zvečer pa bo že preizkusila koše v Unibet Areni, ki je s 7200 sedeži največja dvorana v Estoniji. #mojtim tekma čaka v petek ob 16. uri po slovenskem času. V neposrednem prenosu jo boste lahko spremljali na Sportklubu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

5. kolo drugega dela
Petek, 24. februar 2023, ob 16. uri po slovenskem času
Talin - Unibet Arena
ESTONIJA : SLOVENIJA – prenos na Sportklubu


PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

#mojtim si je z novembrskima zmagama nad Izraelom in Nemčijo že priigral nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Slovenija bo četrtič udeleženka turnirja dvaintridesetih najboljših reprezentanc na svetu, ki bo potekal od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Prvič je nastopila 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

Vzdušje v pomlajeni slovenski zasedbi je odlično. Po osvojitvi italijanskega pokalnega naslova se je z dnevom ''zamude'' ekipi pridružil še Aleksej Nikolić, ki bo v tokratnih kvalifikacijah kapetan izbrane vrste. Z 42 uradnimi nastopi je tudi daleč najbolj izkušen, saj so jih ostali njegovi soigralci skupaj zbrali le šest več (Mahkovic 14, Macura 11, Samar 10, Glas 7 ter Klavžar, Bine Prepelič in Stergar po 2). Na prve minute na uradni tekmi bodo na tekmi proti Estoniji čakali Ciani, Jurković, Vujačić in Radović. Slednji je sicer edini novinec v ekipi, saj je preostala trojica na preteklih akcijah že bila del #mojtim.

Strokovni štab in igralci se zavedajo, da je ključ do uspeha enak, kot novembra. Ekipo mora na parketu krasiti energija ter predvsem agresivna obramba, ki bo omogočala lažje delo v napadu. Agresivna igra pa je tudi zaščitni znak Estoncev, tako da bo izjemnega pomena tudi zbranost od prve do zadnje minute.

Slovenska in estonska reprezentanca sta odigrali pet medsebojnih dvobojev, prav vsi pa so pripadli #mojtim. Nazadnje sta se ekipi pomerili v aktualnih kvalifikacijah konec avgusta v Celju. Bilo je 104:83 za Slovenijo, a obe reprezentanci se bosta tokrat predstavili v spremenjenih zasedbah. Tekma v petek se začne ob 16. uri po slovenskem času. V neposrednem prenosu jo boste lahko spremljali na Sportklubu.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023  

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Tokratna reprezentančna zasedba je res zelo mlada. Imajo pa vsi ti fantje ogromno željo po dokazovanju, kar kažejo že na treningih. Motiva jim prav gotovo ne bo manjkalo, tudi kakovost igralcev ni sporna. V teh dneh smo se skušali čim bolj uigrati. Igrati moramo enostavno in učinkovito. Že v Celju, ko smo igrali poleti, smo videli, da ima Estonija zelo homogeno ekipo. Vedo, kaj hočejo. Igrajo agresivno in so zelo dobri strelci z razdalje. Želim si, da bi tekmo odigrali zbrano in bili pripravljeni na stvari, ki jih tekmeci delajo najbolje, ter le te seveda čim bolj omejili.''

Za konec kvalifikacij v ponedeljek v Kopru proti Izraelu, vstopnice v predprodaji po 20 €

Za konec uspešnih kvalifikacij se bo #mojtim predstavil še domačim navijačem. Slovenci se bodo v ponedeljek, 27. februarja ob 18. uri  v koprski Bonifiki  pomerili z Izraelci. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, navijačem pa svetujemo nakup prek spleta. V enem naročilu je možen nakup največ osmih vstopnic. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko najhitreje opravite na spodnji povezavi.

Cena posamezne vstopnice v predprodaji znaša 20 €, na dan tekme bo cena vstopnice 25 €. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : IZRAEL

S spletnim nakupom vstopnice do predkupne pravice za nakup vstopnic med Slovenijo in Grčijo

S spletnim nakupom vstopnice za kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Izraelom v koprski Bonifiki, posameznik prejme predkupno pravico za nakup enakega števila vstopnic za pripravljalno tekmo med Slovenijo in Grčijo.

Kupci vstopnic kupljenih prek spleta, boste iz sistema Eventim na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob nakupu, pred začetkom uradne prodaje vstopnic za tekmo Slovenija : Grčija prejeli povezavo, navodila in unikatno kodo, s katero boste dva dni imeli možnost predčasnega spletnega nakupa enakega števila vstopnic. Da bi omejili črni trg in navijačem omogočili pošten postopek nakupa, bomo za tekmo z Grčijo predvidoma uvedli personalizacijo vstopnic.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se