Nazaj

Pestra košarkarska reprezentančna jesen

06
nov.
2018
  • Člani
  • Članice

Ljubljana – V drugi polovici meseca novembra in uvodnih decembrskih dneh bo znova nastopil čas za reprezentančno košarko. Žensko in moško izbrano vrsto namreč čaka nadaljevanje kvalifikacij za uvrstitev na evropsko oziroma svetovno prvenstvo 2019. Dekleta bodo gostovala na Finskem in v Franciji, fantje pa se bodo v gosteh pomerili z Ukrajino ter na domačem parketu gostili Latvijce.
Avtor: KZS

Dvanajsterico košarkaric, ki bodo na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah nosile slovenski dres, bo selektor Damir Grgič določil sredi tega tedna. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek, 12. novembra in priprave na dvoboja s Finkami ter Francozinjami opravila v Laškem. Pred odhodom na gostovanji se bodo Slovenke v pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost pomerile s Švedinjami.

Slovenke so prve štiri kvalifikacijske dvoboje opravile z odliko, saj neporažene zasedajo prvo mesto v skupini E in so tako z nogo in pol že udeleženke zaključnega turnirja najboljših šestnajstih reprezentanc, ki bo junija in julija 2019 v Srbiji in Latviji.

Obračun s Finkami se bo v Helsinkih v soboto, 17. novembra, začel ob 17.30 po slovenskem času, štiri dni kasneje pa bodo slovenske košarkarice gostovale še v francoskem mestecu Charleville-Mézières ob belgijski meji. Na parket bodo stopile ob 20.45 uri.

URADNA SPLETNA STRAN ŽENSKIH KVALIFIKACIJ ZA EP

Le nekaj dni po zaključku ženskih kvalifikacij nove reprezentančne aktivnosti čakajo moško izbrano vrsto. Uvod v peti cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 bo pripadel selektorju Radu Trifunoviću. Slednji je v teh dneh skupaj s pomočnikom Jernejem Valentinčičem še na delovnem obisku v Carigradu, kjer sta se priključila strokovnemu štabu Fenerbahceja, ki mu poveljuje Željko Obradović. Trifunović bo na novinarski konferenci v petek, 23. novembra, razkril seznam kandidatov za nastop proti reprezentancama Ukrajine in Latvije.

Moška članska reprezentanca se bo sicer na pripravah v Termah Čatež zbrala v ponedeljek, 26. novembra in uvodne treninge pred odhodom v Ukrajino opravila v Brežicah. Trifunovićeve izbrance dvoboj v Zaporožju čaka v četrtek, 29. novembra, ob 18. uri po slovenskem času. Po povratku v domovino pa se bo #mojtim v Ljubljani v nedeljo, 2. decembra, ob 17. uri pomeril še z Latvijo.

Na lestvici kvalifikacijske skupine I Slovenci zasedajo šesto mesto z dvema zmagama in šestimi porazi. Ukrajinci so v dosedanjem delu zbrali po štiri zmage in poraze, Latvijci pa so petkrat zmagali in trikrat izgubili.

URADNA SPLETNA STRAN MOŠKIH KVALIFIKACIJ ZA SP
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se