Nazaj

Obvestilo klubom, članom Košarkarske zveze Slovenije

16
apr.
2020
  • Novice

Ljubljana - Želeli bi vas seznaniti, da na Košarkarski zvezi Slovenije vse od dneva, ko so se zaradi svetovne epidemije, povezane z virusom Covid-19, življenje, šport in naša košarka pravzaprav preko noči ustavili, ob asistenci naše pravne in računovodske službe, tesno sodelujemo z ostalimi večjimi panožnimi zvezami in še posebej Olimpijskim komitejem Slovenije. Tako smo si v preteklih tednih izmenjali več mnenj ter predlogov in z velikim zadovoljstvom opažamo, da se tudi pri sprejemanju državnih ukrepov, ki bodo pomagali slovenskemu športu, športnikom ter z ostalimi s športom povezanimi deležniki, premika v želeni smeri.

V zadnjih dneh še posebej veliko aktivnosti izvaja Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ). V nadaljevanju vam posredujemo dve njihovi vsebinski zelo konkretni obvestili. Svetujemo vam, da jih dobro preučite ter, da sproti spremljate aktualna dogajanja na področju vladnih ukrepov. Sami bomo s športnimi kolegi seveda še naprej tesno sodelovali in iskali ustrezne rešitve ter predloge ukrepov na področju športa. Hkrati apeliramo, da klubi poskušate s svojimi igralci, kot tudi trenerji in ostalimi košarkarskimi delavci skleniti sporazum, s katerim bi preprečili morebitne sodne spore. Pred dnevi pa smo kot KZS naslovili na državne inštitucije pismo, da bi košarkarji in košarkarice v trenutno veljavnih razmerah v Sloveniji vseeno skrbeli za svojo pripravljenost in izboljšanje znanja v košarki. S tem namenom smo predlagali odobritev vnaprej napovedanih treningov v dvorani ali na prostem.

Dopis Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ)
Interpretacija sprejetih interventnih ukrepov


Na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez (OKS – ZŠZ) od vsega začetka epidemije aktivno pristopimo k oblikovanju in sprejemanju državnih ukrepov, ki bodo pomagali ublažiti izpad prihodkov športnih organizacij od sponzorjev in drugih podpornikov športa, članov športnih društev (športnikov vseh starosti in kategorij) ter obiskovalcev športnih prireditev po epidemiji. V priponki vam pošiljamo izluščene uporabne informacije že sprejetih interventnih ukrepov, ki med upravičence štejejo tudi športna društva, športne zveze, športne delavce in športnike. Obenem tudi pošiljamo preglednico, ki jo je pripravila Obrtna zbornica Slovenije in ponuja vizualen pregled ukrepov.

INTERPRETACIJA SPREJETIH INTERVENTNIH UKREPOV OKS-ZŠZ
PREGLEDNICA INTERVENTNIH UKREPOV-OZS

Dopis Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ)
Plačilo najemnine za uporabo športnega objekta v času epidemije Koronavirusa


V povezavi s številnimi vprašanji glede plačila najemnine za uporabo športnega objekta v času epidemije koronavirusa, s katerimi se športne organizacije obračajo na OKS-ZŠZ kot krovno športno organizacijo v Republiki Sloveniji, podajamo naslednja priporočila, predvsem za najemnike, ki situacij z višjo silo ali drugimi oblikami nemožnosti uporabe najetih prostorov nimajo predvidenih v svojih najemnih pogodbah. Na OKS – ZŠZ smo v prvem sklopu ukrepov, ki smo jih poslali Vladi, naslovili tudi problem najemnin. Pri svojih prizadevanjih smo bili uspešni za najem javnih objektov, saj je v Zakonu interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) sprejet 94. člen, kjer je navedeno, da državni organi, organi samoupravnih lokalnih skupnosti, nosilci javnih pooblastil in izvajalci javnih služb, ki v času trajanja epidemije ne izvajajo javnih storitev, teh uporabnikom ne zaračunavajo. Za najem tržnih objektov pa menimo, da se lahko sklicujete na 617. člen Obligacijskega zakonika.

NAJEMNA RAZMERJA V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

Dopis Košarkarske zveze Slovenije
Možnost opravljanja treningov tudi v času epidemije Koronavirusa


Kot je že znano, so uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije zaradi situacije z epidemijo koronavirusa na žalost zaključena. Košarkarji in košarkarice so že več tednov prikrajšani za treninge in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo. Kot kaže bo za normalizacijo življenja potrebno še nekaj časa in s tem prihajajo na dan realni problemi športnikov, v našem primeru košarkarjev in košarkaric, ki se jim dela nepopravljiva škoda na področju napredka v košarki, v kolikor ne ukrepamo. Ker smo zasledili, da v nam bližnjih državah vrhunski športniki lahko trenirajo (Avstrija, Češka) naslavljamo predlog, da bi košarkarji in košarkarice v trenutno veljavnih razmerah v Sloveniji vseeno skrbeli za svojo pripravljenost in izboljšanje znanja v košarki.

DOPIS KZS S PREDLOGI UKREPOV MED POTENCIALNO VADBO
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se