Nazaj

Na košarkarsko svetovno prvenstvo s Turistično agencijo Kompas

08
jun.
2023
  • Člani

Ljubljana – #mojtim bo četrtič udeleženec turnirja najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je nastopil leta 2006 na Japonskem, 2010 je igral v Turčiji, 2014 pa v Španiji. Sistem tekmovanja na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom potekalo na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji, je enak kot pred štirimi leti na Kitajskem in je razdeljen v tri faze - uvodni skupinski del, nadaljevalni skupinski del in izločilne boje. Slovenski košarkarski navdušenci se v Azijo lahko odpravite s Turistično agencijo Kompas.

V prvem delu tekmovanja bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. Slovenci bodo kot nosilci skupine F igrali na japonskem otoku Okinawa. V soboto, 26. avgusta se bo #mojtim pomeril z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 uri po lokalnem, oziroma 13.30 uri po slovenskem času. V skupini E, ki bo prav tako igrala na Okinawi in se v nadaljevanju prvenstva združi s slovensko skupino bodo igrale Nemčija, Finska, Avstralija in Japonska.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023

V drugi del tekmovanja bosta napredovali najboljši dve ekipi iz vsake skupine. V tem delu se združujejo skupine A in B (v novonastalo skupino I), C in D (v skupino skupina J), E in F (v skupino K) ter G in H (v skupino L).  Reprezentance, ki si napredovanja ne bodo priigrale, se bodo borile za razvrstitev od 17. do 32. mesta (novonastale skupine M, N, O in P). Vsi rezultati odigranih tekem iz prvega dela se prenašajo v drugi del, med 31. avgustom in 3. septembrom pa bodo reprezentance odigrale še dve tekmi z reprezentancama, s katerima se niso pomerile v uvodnem delu prvenstva.

SISTEM TEKMOVANJA NA SVETOVNEM PRVENSTVU 2023

V četrtfinale 19. svetovnega prvenstva, ki se bo igral v Manili, bosta napredovali po dve najboljši reprezentanci iz skupin I, J, K in L, preostale ekipe pa bodo od 9. do 16. mesta razvrščene po uradnih Fibinih pravilih. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 5. in 6. septembra, polfinalna obračuna 8. septembra, tekma za tretje mesto in veliki finale pa 10. septembra. Zelo pomembne bodo tudi tekme za razvrstitev od 5. do 8 mesta, ki bodo na sporedu 7. in 9. septembra. Na svetovnem prvenstvu se bodo namreč delile tudi vozovnice za nastop na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.

RAZPORED VSEH TEKEM NA SVETOVNEM PRVENSTVU 2023

Turistična agencija Kompas s tremi programi za košarkarske navdušence

Slovenski navijači se v Azijo lahko odpravite s Turistično agencijo Kompas, partnerjem Košarkarske zveze Slovenije. Na Kompasu so za košarkarske navdušence pripravili tri navijaške programe:

Ogled treh tekem uvodnega skupinskega dela na Okinawi (23. avgust do 1. september)
Ogled dveh tekem nadaljevalnega skupinskega dela na Okinawi (29. avgust do 4. september)
Ogled izločilnih in zaključnih tekem v Manili (4. september do 12. september)
* Po željah posameznika, bo posamezne pakete možno podaljšati oziroma združiti.*

Predviden program, cene in pogoje potovanja ter cenik vstopnic najdete na spodnjih povezavah.  Potniki, ki bodo v Azijo potovali v lastni režiji si lahko vstopnice zagotovijo prek spletnega portala organizatorja prvenstva. Vsak navijač, ki bo potoval s Kompasom, bo prejel navijaško majico.

SP V KOŠARKI 2023 – PROGRAM TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
SP V KOŠARKI 2023 – LETAK TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se