Nazaj

Na EuroBasket v Köln s turistično agencijo Kompas

12
apr.
2022
  • Člani

Ljubljana – Septembrsko evropsko košarkarsko prvenstvo je vse bližje. #mojtim bo skupinski del prvenstva odigral v Kölnu, tudi v Nemčiji pa bodo Slovenci s tribun prav gotovo imeli glasno podporo navijačev. Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja.

Navijači se s Turistično agencijo Kompas tako v Köln lahko odpravijo že od 275 € dalje z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete. Glede na to, da slovenski ljubitelji košarke veljajo za ene izmed najzvestejših navijačev verjamemo, da bodo tribune v  Kölnu slovensko obarvane ter bo tako tudi v Nemčiji potekala prava slovenska košarkarska zabava.

EUROBASKET 2022 – PROGRAM TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
EUROBASKET 2022 – LETAK TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS


#mojtim na EuroBasketu 2022
Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 1. in 18. septembrom. V Kölnu v Nemčiji se bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića najprej v okviru skupine B pomerili z Litvo, in sicer 1. septembra 2022, ob 17.15 uri.

Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

RAZPORED VSEH TEKEM V SKUPINI B

Skupinski del prvenstva se bo sicer igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentanc je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu.

Skupina A (Tbilisi): Španija, Rusija, Turčija, Gruzija, Belgija, Bolgarija
Skupina B (Köln): Francija, Litva, SLOVENIJA, Nemčija, Madžarska, Bosna in Hercegovina
Skupina C (Milano): Grčija, Italija, Hrvaška, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija
Skupina D (Praga): Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael, Nizozemska.

SPLETNA STRAN EUROBASKETA 2022

Skupinski del se zaključi 7. septembra (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D).  Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna se bosta igrala v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

RAZPORED VSEH TEKEM IN SISTEM TEKMOVANJA NA EUROBASKETU 2022
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se