Nazaj

Mike Tobey se seli v Barcelono

26
jul.
2022
  • Člani

Ljubljana – Naturalizirani slovenski košarkarski reprezentant Mike Tobey bo kariero nadaljeval pri katalonskem velikanu Barceloni. Kot so danes sporočili iz blaugrane, mora Američan s slovenskim potnim listom za uspešen prestop opraviti le še zdravniški pregled.

"Barcelona in Mike Tobey sta dosegla dogovor o sodelovanju za eno sezono, do 30. junija 2023," so zapisali na spletni strani Barcelone. Kar 213 cm visoki 27-letni center se v Katalonijo seli iz španske Valencie. Lansko sezono je v domačem prvenstvu dosegal po 6,6 točke in štiri skoke na tekmo.

Tobey, ki je vpoklican v reprezentanco za septembrsko evropsko prvenstvo, je lani prejel slovensko državljanstvo in je za svojo novo domovino igral tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. Tam je bil s 13,7 točke in 10,5 skoka eden ključnih členov ekipe, ki je zasedla četrto mesto, so še zapisali Katalonci.

Izmed dvajseterice košarkarjev, ki so med kandidati za nastop na letošnjem EuroBasketu, se z novo klubsko pogodbo lahko pohvalijo tudi Jaka Blažič – seli se v Turčijo, kjer bo okrepil Bahçeşehir Koleji, Goran Dragić – postal je okrepitev NBA moštva Chichago Bulls, Bine Prepelič – svoje prve izkušnje v tujini bo nabiral v belgijskem Charleroiu, Žiga Samar – po novem bo nosil dres evroligaške Albe iz Berlina, Edo Murić, Zoran Dragić, Jurij Macura in Vlatko Čančar pa so podaljšali pogodbe z dosedanjimi delodajalci. Nov klub ima tudi selektor Aleksander Sekulić, ki je prevzel ruski Lokomotiv Kuban iz Krasnodarja.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se