Nazaj

Matic Rebec iz Eniseya v Sixt Primorsko

10
jan.
2018
  • Člani

Ljubljana - Matic Rebec je po slabih štirih mesecih sodelovanja prekinil sodelovanje z ruskim Eniseyem iz Krasnoyarska. Kariero bo nadaljeval pri vodilni ekipi Lige Nova KBM Sixt Primorski, ki si je že zagotovila nastop v Ligi za prvaka.

180 centimetrov visoki košarkar je med evropskim prvenstvom podpisal za ekipo Enisey iz sibirskega Krasnojarska, ki od leta 2007 igra v prvi ruski ligi, v tej sezoni pa nastopa tudi v Ligi prvakov. Rebec je zaigral na vseh devetih srečanjih, v povprečju igral 18,7 minut ter dosegel 7 točk in zbral 3,1 asistence na tekmo. V Ligi VTB je 22-letni Rebec odigral sedem tekem, na parketu v povprečju prebil 14,3 minut in dosegel 5 točk.

180 centimetrov visoki organizator igre bo kariero nadaljeval pri ekipi Sixt Primorske. Primorci so z devetimi zmagami in tremi porazi vodilna ekipa Lige Nova KBM, na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar pa so si priigrali 12 točk naskoka pred Hopsi.

Matic Rebec je košarkarsko pot začel pri svojem domačem klubu Postojni. Leta 2011 se je preselil v Domžale, kjer je igral za Helios Suns, nato je 22-letni branilec igral še za Rogaško, zadnji dve sezoni pa je organiziral igro novomeške Krke. 

Rebec je na evropskem prvenstvu 2017 igral na štirih tekmah ter je na parketu prebil nekaj manj kot pet minut na srečanje, v povprečju pa je dosegel 1 točko in en skok. Rebec je v slovenske dresu zaigral na 12 uradnih tekmah in dosegel 18 točk.

Matic Rebec, slovenski reprezentant in igralec KK Sixt Primorska:
"Izjemno sem vesel, da sem po odločitvi, da sporazumno prekinem pogodbo v Rusiji, dobil ponudbo kluba Sixt Primorska. Kljub temu, da sem imel še nekaj ponudb iz tujine, sem se odločil, da se vrnem v domovino, kjer za zdaj še nisem osvojil naslova državnega prvaka med člani in članske lovorike v mednarodnem tekmovanju. Obojega si s primorskim prvoligašem izjemno želim, hkrati pa se veselim sodelovanja z odličnim strokovnim štabom na čelu z glavnim trenerjem Jurico Golemcem in dejstva, da se je klub že v času pogajanj in urejanja vseh zadev, povezanih z mojo selitvijo nazaj v Slovenijo, izkazal za zelo profesionalnega in odlično organiziranega. Pred nami je veliko izzivov, a to me le še dodatno motivira h kakovostnemu in trdemu delu, s katerim želim upravičiti zaupanje novih delodajalcev ter jim po najboljših močeh pomagati k doseganju zastavljenih ciljev. Upam, da nas bodo podprli tudi gledalci!"

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se