Nazaj

Luka Rupnik znova v Olimpijinem dresu

06
dec.
2020
  • Člani

Ljubljana - Zasedbo Cedevite Olimpije je na igralnem položaju organizatorja igre okrepil slovenski reprezentant Luka Rupnik. Slednji je dres Zmajev že nosil med letoma 2012 in 2016, sezono 2020/21 pa je začel v Nymburku in se kasneje preselil v špansko Zaragozo. Iz Španije se bo Rupnik preselil v Ljubljano ter se v najkrajšem možnem času priključil treningom v Stožicah.

Svojo košarkarsko pot je 27-letnik začel v domači Idriji in leta 2009 oblekel dres ljubljanskega Slovana. Po treh letih na Kodeljevem ga je kariera popeljala v Stožice, leta 2016 pa je odšel v Forco Lleido. Še isto leto je nato oblekel dres Fuenlabrade, kjer je ostal do leta 2019 ter sezono kasneje preživel v dresu velikanov iz Antwerpa.

Z belgijskim moštvom je tudi osvojil naslov belgijskega pokalnega prvaka in hkrati postal najkoristnejši igralec belgijskega pokala. Finalni obračun pokala je sklenil s kar 21 točkami, osmimi asistencami, šestimi skoki ter dvema pridobljenima žogama.

Za Zaragozo je v sezoni 2020/21 zaigral na šestih tekmah španskega državnega prvenstva in v 12,8 minutah igre v povprečju dosegal 4,5 točke ter 2,7 asistence, v ligi prvakov pa je nastopil na dveh tekmah in v 18 minutah beležil 9,5 točke ter 2,5 asistence. Obenem je eden od stalnih članov slovenske reprezentance, z odličnima igrama pa se je izkazal tudi na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022.

"Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt s Cedevito Olimpijo, tako da smo v zadnjih nekaj dneh opravili ogromno pogovorov. Športni direktor Sani Bečirović mi je predstavil ambiciozen projekt, v katerega tudi sam verjamem, po pogovoru z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pa sem se hitro odločil. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu," je ob tem dejal Rupnik.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se