Nazaj

Luka Rupnik bo kariero nadaljeval v Belgiji

11
sep.
2019
  • Člani

Ljubljana - Reprezentančni organizator igre Luka Rupnik se po treh letih igranja v Španiji seli v Belgijo. 26-letni košarkar je podpisal enoletno pogodbo z moštvom Antwerp Giants.

Luka Rupnik je mlajše kategorije preživel v domači Idriji in ljubljanskem Slovanu, kjer se je tudi srečal s člansko košarko. Nato je štiri sezone nosil dres Olimpije in se leta 2016 podal v Španijo. Najprej je zaigral za Lleido v drugi ligi, a se po odličnih igrah že novembra preselil k prvoligaški Fuenlabradi.  Za slovensko reprezentanco je nastopil na evropskih prvenstvih leta 2011 in 2015 ter igral tudi v zadnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

V prihajajoči sezoni bo kariero nadaljeval pri belgijskem pokalnem prvaku, moštvu Antwerp Giants. Klub, ki je bil ustanovljen leta 1995, je v minuli sezoni postal belgijski podprvak. Redni del sezone je sicer končal na prvem mestu, nato pa je v finalu s 3:1 klonil pred Oostendejem.  V Fibini ligi prvakov so Belgijci na zaključnem turnirju, ki so ga gostili, zasedli tretje mesto.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se