Nazaj

Leto 2017 je bilo košarkarsko!

12
dec.
2017
  • Člani

Ljubljana - V torek je v Cankarjevem domu potekala prireditev Športnik leta. Po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije je športnik leta postal Goran Dragić, Luka Dončić je prejel nagrado za izstopajočega mladega športnika leta, moška reprezentanca pa je prejela naziv ekipe leta.

V torek je potekala jubilejna 50. prireditev Športnik leta.

Goran Dragić je v glasovanju 131 športnih novinarjev prejel 337 točk, s čimer je postal najboljši športnik Slovenije v letu 2017. Tretje mesto je v tej kategoriji pripadlo še enemu članu zlate reprezentance, 18-letnemu Luki Dončiću (120 točk), ki je hkrati prejel tudi nagrado za najbolj izstopajočega mladega športnika leta. Med ekipami pa so se naslova najboljših veselili zlati košarkarji (126 točk).

Slovenska reprezentanca je na preteklem evropskem prvenstvu osvojila zlato odličje, Goran Dragić je postal najkoristnejši igralec turnirja, Luka Dončić pa je pristal v najboljši peterki prvenstva.

Izjave po podelitvi:

Radovan Trifunović, selektor košarkarjev, v imenu ekipe leta:
"Meni je ta nagrada logična, glede na rezultat, ki smo ga imeli. Seveda pa so vsi rokometni, nogometni, hokejski uspehi, tudi njihova uvrstitev na olimpijske igre, zasluženo v ospredju. A letos smo mi dosegli vrhunski rezultat, prvič v zgodovini Slovenije je ekipni šport osvojil naslov evropskega prvaka. Ekipa leta je res taka lepa nagrada in povsem zaslužena."

Košarkar Goran Dragić, športnik leta 2017:
"Najprej bi se rad zahvalil vsem mojim soigralcem v ekipi in moji družini, ki so mi stali ob strani na tej poti, tudi gledalcem in navijačem. Zelo sem hvaležen za to nagrado. To je nagrada, ko veš, da si na dobri poti, da si dobro delal in si dosegel cilj, ki si si ga zadal. Vem, kaj vse sem moral narediti, skozi kaj smo šli, da smo to dosegli. Ni bilo lahko, a na koncu smo vsi uživali. V prihodnosti, ko bodo fantje znova osvojili kolajno, bom enako vesel, kot pa takrat, ko sem bil del ekipe. Res je, da bom navijač, ampak bom vedel, skozi kaj so šli in to je nekaj najlepšega. Še enkrat hvala vsem."

Košarkar Luka Dončić, tretji v razvrstitvi za športnika leta in izstopajoča mlada športna osebnost leta:
"Glede na reprezentančni uspeh vsi vemo, da je bil to eden najlepših trenutkov v moji karieri in v življenju, zmagati Eurobasket in osvojiti zlato medaljo. Na klubskem področju se je sezona komaj začela, skušamo dobiti vse trofeje, ki jih lahko, treniramo in gremo čim dlje. Pozdravljam vse Slovence, želim lepe praznike, vesel božič in srečno novo leto in upam, da se kmalu vidimo v slovenskem dresu."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se