Nazaj

Kokoškov glavni trener Phoenix Suns; Lakovič na čelu Bilbaa

03
maj
2018
  • Člani

Ljubljana - Igor Kokoškov, ki je slovensko reprezentanco popeljal do zlata na evropskem prvenstvu, je postal pri Evropejec v vlogi glavnega trenerja v Ligi NBA. Z moštvom Phoenix Suns je podpisal 3-letno pogodbo. Jaka Lakovič je postal glavni trener španskega prvoligaša Bilbaa.
Avtor: KZS/Lenart

Igor Kokoškov je bil pomočnik trenerja pri ekipah Los Angeles Clippers (2000-2003), Detroit Pistons (2003-2008), Phoenix Suns (2003-2013), Cleveland Cavaliers (2013-2014) in Orlando Magic (2015), sedaj v svoji 18. sezoni NBA pa je pomočnik trenerja pri Utah Jazz.

K Phoenixu se bo preselil, ko konča delo pri Utahu, prevzema pa eno slabših ekip letošnje sezone NBA, ki je nanizala le 21 zmag ob 61 porazih, kar je najslabši rezultat v zgodovini kluba.

Jaka Lakovič je bil v Bilbau nekaj časa že pomočnik trenerja. Prva ekipa v karieri, ki jo bo vodil kot trener, pa je štiri kroge pred koncem španskega prvenstva na 17., predzadnjem mestu in jo čaka težak boj za obstanek.

Košarkarska zveza Slovenije Kokoškovu in Lakoviču čestita za izjemen korak v njunih trenerskih karierah in jima želi obilo uspehov.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se