Nazaj

Gregor Glas novi član Cedevite Olimpije, takoj na posojo v Bar

04
jan.
2023
  • Člani

Ljubljana - Slovenski reprezentant Gregor Glas je novi član Cedevite Olimpije, je ljubljansko moštvo zapisalo na spletni strani. Glas je bil zadnjo sezono in pol član beograjskega Partizana. Članskemu moštvu se 21-letni branilec ne bo pridružil v tej sezoni, saj bo odšel na posojo k Mornarju iz Bara.

Enaindvajsetletnik se bo članskemu moštvu Cedevite Olimpije pridružil pred sezono 2023/24, do takrat pa bo član Mornarja. V svoji profesionalni karieri je Glas nosil dres Kopra Primorske, srbskega Dynamica in nazadnje Partizana. Svoje najboljše predstave je kazal v dresu Dynamica, kjer je v sezoni 2020/21 dosegal 18,1 točke, 4,2 skoka in 2,9 asistence na obračun. Vseskozi je bil tudi del mlajših selekcij slovenske reprezentance, za #mojtim pa je zbral sedem uradnih nastopov.

V aktualni sezoni je Gregor Glas v evroligi zaigral na eni tekmi, a se v sedmih minutah dvoboja z grškim Olympiacosom ni vpisal med strelce. V regionalni ligi se je predstavil na štirih tekmah, v povprečju na parketu preživel nekaj več kot pet minut in v povprečju dosegal 1,8 točke na obračun.

"Izredno veseli smo, da smo v vrste Cedevite Olimpije pripeljali enega od največjih talentov slovenske košarke, ki bo v prihodnosti skupaj z našimi preostalimi mladimi igralci tvoril jedro naše članske ekipe," je o novi okrepitvi dejal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović. "Ker pa je naša ekipa že sestavljena in smo trenutno v delikatni fazi tekmovalne sezone, smo skupaj z Gregorjem in njegovim agentom sprejeli odločitev, da bo sezono 2022/23 kot posojeni igralec zaključil v dresu Mornarja iz Bara. Razumeti moramo, da Gregor potrebuje minute za igro, saj je bil s parketa zaradi poškodbe in napornega ritma tekem Partizana odsoten kar nekaj časa," je še dodal Bečirović.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se