Nazaj

Goran Dragić za zdaj v San Antoniu

11
feb.
2022
  • Člani

Ljubljana - V Ligi NBA se je končal prestopni rok. Nov klub Gorana Dragića je San Antonio, vendar bi lahko zlati slovenski kapetan kaj kmalu postal prosti igralec. Petintridesetletni slovenski košarkar torej ni več član Toronta. Kanadska ekipa se je s San Antoniom dogovorila za kadrovsko zamenjavo, ob tem pa si Toronto pridobil še pravico prvega izbora na letošnjem naboru NBA. Iz ameriškega Teksasa sta se v Kanado odpravila Thad Young in Drew Eubanks.

Ameriški viri hkrati navajajo, da bo bržkone prišlo do odkupa Dragićeve pogodbe, za njegove usluge naj bi se najbolj resno zanimali pri Dallasu, Milwaukeeju, Chicagu in Los Angeles Clippers.

Goran Dragić sicer s svojim štirinajstletnim stažom velja za veterana lige NBA. Leta 2014 je bil uvrščen v tretjo peterko lige in hkrati izbran za igralca, ki je v sezoni najbolj napredoval. Leta 2018 je zaigral tudi na tekmi zvezd All Star. V ligi NBA je do sedaj zaigral za Phoenix, Houston, Miami in Toronto. Nastopil je na 872 tekmah in v povprečju igral slabih 28 minut na tekmo ter dosegal po 13,9 točke, 3,1 skoka in 4,8 podaje.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se