Nazaj

Goran Dragić najboljši evropski igralec leta 2017!

09
feb.
2018
  • Člani

Ljubljana - Kapetan slovenske zlate košarkarska reprezentance Goran Dragić je bil izbran za najboljšega igralca Evrope v letu 2017. V glasovanju, ki ga organizira italijanski športni časnik Gazzetta dello, je drugo mesto zasedel Luka Dončić.

Po nazivih najboljšega športnika Slovenije, osvojitvi naslova MVP na evropskem prvenstvu in uvrstitve na NBA All Star tekmo je Goran Dragić prejel še eno priznanje. Postal je prvi slovenski reprezentant, ki je osvojil nagrado športnega časnika Gazzetta dello Sport za najboljšega evropskega igralca leta. V izboru sodelujejo igralci, trenerji in novinarji. Poleg Dragića se je na drugo mesto uvrstil še en junak slovenske košarkarske pravljice, Luka Dončić, ki je bil uvrščen v najboljšo peterko preteklega evropskega prvenstva.

Nagrado Gazzetta dello Sport se podeljuje od 1979 in ji pravijo tudi Euroscar. Lani jo je prejel Srb Miloš Teodosić, pred tem Španca Pau in Marc Gasol, leta 2013 pa Francoz Tony Parker. Po šestkrat sta Euroscar prejela Arvidas Sabonis in Dirk Nowitzki, po petkrat Toni Kukoč, po štirikrat pa Dražen Petrović in Pau Gasol.

Dragić je ob prejemu priznanja povedal, da nagrade ni pričakoval: "Če sem iskren, priznanja nisem pričakoval. Res smo imeli krasno poletje, osvojili smo zlato medaljo, ki je nismo pričakovali. Počaščen sem ob tem priznanju in delim ga s soigralci iz reprezentance, ki so bili velik del te zgodbe. Hkrati sem ponosen, da je moje ime ob takih igralcih, kot so Pau Gasol, Dirk Nowitzki ali Dražen Petrović, ki so večkrat prejeli to priznanje," je za Gazzetto po prejemu priznanja spregovoril slovenski košarkar, pohvalil pa je tudi svojega rojaka: "Luka je fenomen in upravičeno sodi med največje evropske in svetovne talente. Star je šele 18 let, zato si od njega še veliko obetamo."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se