Nazaj

Gašper Vidmar še eno sezono v Benetkah

03
jul.
2020
  • Člani

Ljubljana - Slovenski košarkarski reprezentant Gašper Vidmar bo še naprej igral na Apeninskem polotoku, saj je danes podaljšal pogodbo z dosedanjim klubom Reyerjem Venezio. Izkušeni center je z moštvom iz Benetk podpisal enoletno pogodbo.

V dveh sezonah je za klub v italijanskem prvenstvu odigral 39 tekem, v povprečju pa je v letošnji sezoni v nekaj več kot 11 minutah dosegal 3,3 točke in 2,6 skoka na tekmo v italijanskem prvenstvu. V tej sezoni je odigral tudi 15 tekem v evropskem pokalu in v povprečju dosegel pet točk, 3,3 skoka in eno podajo na tekmo.

Vidmar je s klubom iz Benetk v sezoni 2018/19 osvojil naslov prvaka, v letošnji predčasno končani sezoni pa je osvojil še pokalno lovoriko.

Na uradni spletni strani kluba so zapisali, da je 211 centimetrov visoki Vidmar, sicer evropski prvak s Slovenijo leta 2017, eden najbolj priljubljenih košarkarjev med navijači in igralci, obenem pa pomemben člen ekipe, ki jo s klopi vodi Walter De Raffaele.

Vidmar je člansko kariero začel pri Slovanu, od koder se je preselil v Turčijo k Fenerbahčeju. V Sloveniji je kot posojen košarkar igral še za Union Olimpijo v sezoni 2009/10. V Turčiji je branil barve Bešiktaša, Darušafake in nazadnje Banvita, od koder se je preselil na Apeninski polotok
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se