Nazaj

Fantastično: Luka Dončić MVP Evrolige v oktobru

29
okt.
2017
  • Člani

Ljubljana - Slovenski reprezentant Luka Dončić v tej sezoni navdušuje v dresu Real Madrida. Po MVP naslovih 3. in 4. kola Evrolige, je postal še najkoristnejši igralec v mesecu oktobru najmočnejšega evropskega tekmovanja.

18-letni košarkar je v tretjem in četrtem kolu Evrolige postal MVP kola. Že v prvem kolu je Dončić postavil svoj strelski rekord, ki ga je kasneje še presegel - 27 točk proti ekipi Anadolu Efesa. V tretjem kolu Evrolige je proti Milanu v 28 minutah dosegel 27 točk, v statistiko pa je vpisal še 8 skokov, 5 asistenc in 3 pridobljene žoge. V četrtem kolu pa je močno pripomogel k zmagi Reala nad Žalgirisom (27 minut, 28 točk, 9 skokov, 4 podaje). Na tekmi proti Milanu je Luka Dončić postal najmlajši košarkar, ki je s svojo predstavo presegel statistični indeks 40. 

Real Madrid je po štirih odigranih kolih le ena izmed dveh še neporaženih ekip v Evroligi. Dončić je s svojimi predstavami na štirih tekmah dosegel skupni statistični indeks 129, kar je najboljši dosežek košarkarja po letu 2000. Prav tako je z doseženimi 96 točkami v prvih štirih kolih dosegel presegel rekord zadnjega desetletja. Na začetku te sezone je Dončić presegel svoj strelski evroligaški rekord (28 točk). Z 18 leti je slovenski reprezentant postal daleč najmlajši prejemnik tega naziva, ki ga podeljujejo zadnjih 13 let.

Nagrada najboljšega igralca meseca je v Evroligi podeljena na podlagi tako predstav posameznikov kot klubov. "Čudežni deček" slovenske košarke je bil eden izmed nosilcev igre slovenske izbrane vrste na letošnjem evropskem prvenstvu, ko je Slovenija osvojila zlato kolajno. Dončić je bil izbran tudi v idealno postavo evropskega prvenstva. Zadnji Slovenec, ki je osvojil naslov MVP meseca v Evroligi, je bil Rašo Nesterović z Olympiacosom februarja leta 2011.

Predstave Luke Dončića v Evroligi v mesecu oktobru:

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se