Nazaj

EuroBasket 2025 v Latviji, Cipru ter na Finskem

29
mar.
2022
  • Člani

München - Zaključni turnir evropskega košarkarskega prvenstva leta 2025 bo gostila Latvija, je sporočila evropska zveza FIBA Europe. Skupinski del bo poleg Latvije potekal še na Cipru in Finskem. Eno od predtekmovalnih skupin bi lahko gostila tudi Ukrajina, ki je do predvidenega roka oddalo uradno vlogo za organizacijo. O tem bo na temelju razmer odločal izvršni odbor Fibe, predvidoma do novembra.

Če se zaradi vojaškega napada Rusije na Ukrajino razmere ne bodo izboljšale, bo FIBA Europe iskala nadomestnega gostitelja. Točen termin 42. izvedbe EuroBasketa bodo še določili. Evropsko prvenstva leta 2025 bo še četrto zaporedno s konceptom štirih gostiteljic. Zadnja država, ki je samostojno organizirala evropsko prvenstvo, je bila leta 2013 prav Slovenija. Dve leti pozneje so prvenstvo gostile Hrvaška, Nemčija, Latvija in Francija. Leta 2017 je EuroBasket potekal na Finskem ter v Romuniji, Izraelu in Turčiji. Letos pa bodo soorganizatorice Nemčija, Češka, Gruzija in Italija.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se