Nazaj

Dragić ostaja v Miamiju

21
nov.
2020
  • Člani

Ljubljana - Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je na Twitterju potrdil, da ostaja pri Miami Heat v severnoameriški ligi NBA. Po pravilih najmočnejšega košarkarskega tekmovanja je 34-letni Ljubljančan ob polnoči postal prost igralec, a le za nekaj trenutkov, saj je takoj po odprtju tržnice oznanil, da se vrača k vročici.

Neuradno se je tržnica igralcev odprla danes ob polnoči, uradno pa bodo lahko igralci pogodbe podpisali v nedeljo ob 6. uri zjutraj po slovenskem času. V tem času bi imel sicer Dragić priložnost, da se pogovarja s klubi v ligi NBA, a je takoj, ko je bilo to mogoče, oznanil, da ostaja na Floridi.

Slovenski košarkar za vročico igra vse od leta 2015, ko je tam pristal kot del menjave iz Phoenixa. Dragić je bil v letošnji sezoni eden ključnih igralcev ekipe s Floride na poti do uvrstitve v veliki finale lige NBA. V njem se je na prvi tekmi Dragić poškodoval, kasneje pa se je na šesti tekmi vrnil, a ni mogel preprečiti zmagoslavja Los Angeles Lakers, ki je slavil s 4:2 v zmagah.

V sezoni 2019/20 je Dragić, sicer eden najbolj spoštovanih igralcev v Miamiju, v povprečju dosegal 16,2 točke ter 5,1 podaje in 3,2 skoka na tekmo. V končnici floridskega mehurčka v Orlandu pa je dosegal 19,1 točke, 4,4 podaje in 4,1 skoka na tekmo.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se