Nazaj

Dončić v prvi peterki OI in navijaški MVP

08
avg.
2021
  • Člani

Tokio - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil izbran v prvo peterko olimpijskega turnirja v Tokiu, je danes sporočila Mednarodna košarkarska zveza FIBA. Za najkoristnejšega košarkarja je FIBA razglasila Američana Kevina Duranta, ki je svoji reprezentanci pomagal do zlate kolajne. Dončić je bil MVP glasovanja navijačev na spletni strani FIBA.

Ob Dončiću in Durantu so se v prvi peterki olimpijskega turnirja znašli še Avstralec Patty Mills, Španec Ricky Rubio in Francoz Rudy Gobert. Dončić je v glasovanju navijačev dobil 75 odstotkov glasov. Durant na drugem mestu jih je zbral 12 %, Ricky Rubio 5 %, Patty Mills 4 % in Nando De Colo 3 %.

Avstralec Mills je proti Sloveniji v boju za tretje mesto dosegel 42 točk in postal najboljši strelec turnirja s 26,8 točke. Rubio je bil najbolj razpoložen v španski izbrani vrsti, na koncu pa se je ustavil pri 25,5 točke in 6,0 asistence na tekmo. Dončić je v povprečju dosegel 9,5 asistence na tekmo, s čimer je bil najboljši podajalec OI, ob tem pa je vsako tekmo dosegel še 23,8 točke (3.) in 9,7 skoka (2.).

Gobert je bil ob srebru francoske reprezentance najboljši obrambni igralec turnirja, dosegal pa je 10,2 točke in 9,4 skoka na tekmo. Najboljši skakalec olimpijskega turnirja je bil sicer Mike Tobey, ki je ob 13,7 točke na tekmo ujel še 10,5 skoka. Kar zadeva učinkovitost, je bil daleč pred vsemi Dončić z indeksom 29,2, sledil mu je Rubio s 24,0 in Durant s 23,2.

Dvaintridesetletni Durant je na letošnjih igrah osvojil še svoje tretje zlato odličje, v povprečju pa je v Tokiu dosegal 20,2 točke na tekmo. Bolj impresivna je njegova statistika v izločilnih bojih. Najprej je proti Španiji v četrtfinalu dosegel 29 točk, proti Avstraliji v polfinalu 23, tudi v finalu pa se je ustavil pri 29.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se