Nazaj

Čančar uspešno prestal operacijo, čaka ga večmesečno okrevanje

08
jan.
2022
  • Člani

Ljubljana – Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je uspešno prestal operacijo desnega stopala in je že začel z rehabilitacijo. Čančar je na ponedeljkovi tekmi njegovega moštva Denver Nuggets z Dallasom utrpel zlom stopala, okrevanje po operaciji pa bo predvidoma trajalo 12 tednov. Miha Lapornik znova v dresu Zlatoroga.

Čančar je v moštvu Denverja v zadnjem mesecu sicer znova opozoril nase, potem ko ga je poškodba kolka ustavila na začetku sezone v ligi NBA. Na zadnjih sedmih tekmah si je zagotovil vidno vlogo s klopi, saj je vselej dobil več kot deset minut za dokazovanje. V povprečno 11 minutah je dosegal 4,3 točke, 1,6 skoka in 0,9 asistence

Veliko okrepitev so pred dnevi naznanili v Laškem. Dres Zlatoroga bo namreč znova nosil Miha Lapornik, ki je v svojem matičnem klubu igral med leti 2010 in 2015 ter kasneje še leta 2017. Branilec slovenske reprezentanca je nazadnje igral na Madžarskem, pred tem na Nizozemskem, preizkusil se je v Litvi, Romuniji in Španiji, bil pa je tudi član Olimpije.

Matic Rebec, ki se je z #mojtim leta 2017 veselil naslova evropskega prvaka, svojo kariero nadaljuje pri Agribertocchi Orzinuovi, ki prav tako nastopa v italijanski Serie A2. Šestindvajsetletni organizator igre je letošnjo sezono začel pri LUX Chieti Basket, kjer je odigral devet tekem in v povprečju dosegal po 6,1 točke, 2,4 skoka in 3,3 asistence. Pred tem je v Italiji že nosil dres kluba Orasi Ravenna.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se