Nazaj

Aleksej Nikolić okrepil Treviso

11
avg.
2019
  • Člani
  • Članice

Ljubljana - Slovenski košarkarski reprezentant Aleksej Nikolić je sicer podaljšal pogodbo z beograjskim Partizanom do konca sezone 2021/22, a bo naslednjo sezono igral kot posojeni igralec za novega italijanskega prvoligaša Treviso.

Nikolić je v pretekli sezoni za Partizan na 16 tekmah v tekmovanju Eurocup dosegel 8,3 točke in 2,6 asistence. V Ligi ABA je na 25 tekmah v povprečju igral 19,5 minute in dosegel 6,4 točke ter 2,3 asistence, v srbskem prvenstvu pa je zbral po 6,1 točke, 1,4 skoka in 1,9 podaje.

Pred Nikolićem je klubski status za novo tekmovalno sezono rešilo še nekaj košarkarjev, ki so se v zadnjih reprezentančnih akcijah našli na seznamu selektorja Rada Trifunovića. Tako bo 26-letni organizator igre Jan Špan, ki je zadnji dve sezoni nosil dres Olimpije, kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Crailsheim Merlins, ki je v zadnji sezoni državnega prvenstva osvojil 16. mesto, s čimer se je za las rešil izpada. Litijan, ki lahko igra na obeh branilskih položajih se drugič v karieri podaja v tujino, saj se je pred štirimi leti že preizkusil v Estoniji.

Mlada slovenska upa, center Jurij Macura in branilec Gregor Glas, se bosta v naslednji sezoni kalila v Srbiji. 19-letni in 211 cm visoki Jurij Macura bo zaigral za Mega Bemax in v Sremsko Mitrovico prihaja kot posojeni igralec španske Baskonie, pri kateri si je kot član njene druge ekipe izkušnje nabiral od leta 2014. Leto dni mlajši Gregor Glas pa naj bi se po odhodu iz Kopra za sodelovanje dogovoril z beograjskim Dynamicom, ki ga vodi slovenski trener Miro Alilović.

Zelo živahna je tudi košarkarska tržnica pri dekletih. Tina Trebec, ki je zaradi poškodbe na žalost morala izpustiti letošnje žensko evropsko prvenstvo, je postala nova članica bolgarske BK Montana 2003. Reprezentančna branilka Eva Rupnik bo še naprej igrala v Nemčiji. Dres Braunschweiga je zamenjala za dres nemških prvakinj Herner TC, s katerim bo nastopila tudi v Eurocupu.

V Nemčijo se seli tudi Teja Goršič. Teja se je v minuli sezoni prvič podala v tujino in zaigrala na Slovaškem. Svoje predstave v BAM Poprad bo skušala nadgraditi v dresu Hannovra. V novi sezoni pa bo novinka pod tujimi koši Tina Cvijanovič, ki je okrepila španskega drugoligaša Almerio. Cvijanovičeva je od sezone 2013/14 igrala v Mariboru in je v pripravah na letošnje evropsko prvenstvo močno potrkala tudi na vrata članske reprezentance.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se