Nazaj

#mojtim začel priprave na drugi cikel kvalifikacij za EuroBasket

22
nov.
2020
  • Člani

Ljubljana – Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je začela priprave za prihajajoči tekmi drugega kvalifikacijskega cikla za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2022. #mojtim v soboto, 28. novembra najprej čaka obračun z Ukrajinci ter v ponedeljek, 30. novembra povratni dvoboj z Madžari. Obe tekmi se bosta začeli ob 20.10 uri, v neposrednem prenosu pa ju boste lahko spremljali na Kanalu A.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022, SKUPINA F
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – SLOVENIJA (LJUBLJANA, DVORANA STOŽICE)


3. kolo - sobota, 28. november 2020, ob 20.10 uri
SLOVENIJA : UKRAJINA (prenos na Kanalu A)

4. kolo - ponedeljek, 30. november 2020, ob 20.10 uri
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na Kanalu A)

Na nedeljskem zboru v ljubljanskem mehurčku je novi selektor Aleksander Sekulić in vodstvo reprezentance pozdravilo dobro polovico od petnajsterice vabljenih reprezentantov, saj so nekateri igralci še imeli klubske obveznosti. Kot zadnji se bodo v ponedeljek popoldan soigralcem pridružili Luka Rupnik, Jan Špan in Jordan Morgan. #mojtim prvi trening v dvorani Stožice čaka v ponedeljek dopoldan, do sobotne tekme z Ukrajino pa bodo reprezentanti predvidoma opravili deset treningov.

SLOVENSKA REPREZENTANCA V DRUGEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

Kako na evropsko prvenstvo?
V kvalifikacijah za EuroBasket 2022 je dvaintrideset ekip razdeljenih v osem skupin. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine.  Na prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija, ki pa ne glede na to igrajo v kvalifikacijah, kar pomeni, da se iz kvalifikacijske skupine v kateri igra eden izmed gostiteljev (skupine B, C, E in G) na prvenstvo uvrstita še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se