Nazaj

#mojtim začel priprave na Estonijo in Izrael

20
feb.
2023
  • Člani

Ljubljana - Slovenska košarkarska reprezentanca je v Stožicah začela priprave na zadnji dve tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo konec avgusta in v začetku septembra v Aziji. Obračuna z Estonijo v Talinu in Izraelom v Kopru sicer nimata večjega tekmovalnega naboja, saj je Slovenija že uvrščena med 32 najboljših ekip na svetu. Vstopnice za domači dvoboj z Izraelom v koprski Bonifiki so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 20 €. S spletnim nakupom vstopnice do predkupne pravice za nakup vstopnic za avgustovsko pripravljalno tekmo med Slovenijo in Grčijo.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

5. kolo drugega dela
Petek, 24. februar 2023, ob 16. uri po slovenskem času
Talin - Unibet Arena
ESTONIJA : SLOVENIJA

6. kolo drugega dela
Ponedeljek, 27. februar 2023, ob 18. uri
Koper - Arena Bonifika
SLOVENIJA : IZRAEL


Posledično bo Slovenija zadnji dve tekmi oddelala v  pomlajeni zasedbi. Selektor Aleksander Sekulić ima na voljo 12 košarkarjev. To so Saša Ciani, Gregor Glas, Robert Jurković, Urban Klavžar, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Rok Radović, Žiga Samar, Leon Stergar in Petar Vujačić.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Če tekmi ne bosta pomembni v luči kvalifikacij - iz slovenske skupine sta na SP poleg Sloveije že uvrščeni Finska in Nemčija -, pa bosta šteli za točke, ki jih Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) uporablja za svojo lestvico, s katere bo črpala nosilce oziroma kakovostne skupine pri žrebu 29. aprila.

Uvodnega treninga v Stožicah se je udeležilo 11 košarkarjev. Manjkal je Aleksej Nikolić, ki je v nedeljo pomagal svojemu klubu Brescii do zgodovinskega uspeha in naslova v italijanskem pokalu. Klub, ki nastopa v isti skupini evropskega pokala kot Cedevita Olimpija, je na zaključnem turnirju v Torinu premagal oba italijanska evroligaša, najprej Armani Milano, v finalu pa še Virtus Bologno. Na uvodnem treningu je manjkal tudi selektor Sekulić, ki službuje v Kubanu in za pot iz Rusije potrebuje več časa. Reprezentante bo pozdravil v ponedeljek zvečer.

Eden od nosilcev igre bo tako 22-letni Samar, ki je poleg Nikolića edini iz zasedbe z evropskega prvenstva 2022 v Nemčiji. "Čeprav tekmi nista odločilni, imamo željo po dveh zmagah, predvsem pa voljo, da se uigramo za naslednje reprezentančne akcije. V ekipi smo večinoma mladi igralci, ki se poznamo iz mlajših selekcij in ki smo prijatelji tudi zunaj igrišč. Prav to dejstvo, torej, da vemo, komu kaj prija in kaj zna, je lahko naša prednost na prihajajočih tekmah,'' je novinarjem v Stožicah povedal Samar.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

Vstopnice za Izrael v predprodaji po 20 €

Slovenci se bodo v koprski Bonifiki  z Izraelci pomerili v ponedeljek, 27. februarja ob 18. uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, navijačem pa svetujemo nakup prek spleta. V enem naročilu je možen nakup največ osmih vstopnic. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko najhitreje opravite na spodnji povezavi. Pred domačo tekmo z Izraelom #mojtim čaka še gostovanje v Talinu. Tekma z Estonijo bo na sporedu v petek, 24. februarja.

Cena posamezne vstopnice za tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo med Slovenijo in Izraelom v predprodaji znaša 20 €, na dan tekme bo cena vstopnice 25 €. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : IZRAEL

S spletnim nakupom vstopnice do predkupne pravice za nakup vstopnic med Slovenijo in Grčijo

S spletnim nakupom vstopnice za kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Izraelom v koprski Bonifiki, posameznik prejme predkupno pravico za nakup enakega števila vstopnic za pripravljalno tekmo med Slovenijo in Grčijo.

Kupci vstopnic kupljenih prek spleta, boste iz sistema Eventim na elektronski naslov, ki ga boste navedli ob nakupu, pred začetkom uradne prodaje vstopnic za tekmo Slovenija : Grčija prejeli povezavo, navodila in unikatno kodo, s katero boste dva dni imeli možnost predčasnega spletnega nakupa enakega števila vstopnic. Da bi omejili črni trg in navijačem omogočili pošten postopek nakupa, bomo za tekmo z Grčijo predvidoma uvedli personalizacijo vstopnic.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se