Nazaj

#mojtim z vstopnico za EuroBasket 2022

30
nov.
2020
  • Člani

Ljubljana - Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Na zadnji tekmi ljubljanskega mehurčka v Stožicah je namreč Ukrajina premagala Avstrijo s 70:67 ter s tem razveselila tudi slovensko izbrano vrsto. V zadnjem ciklu februarja prihodnje leto #mojtim čakata še obračuna z Ukrajino in Madžarsko.

#MOJTIM Z ODLIKO OPRAVIL DRUGI CIKEL KVALIFIKACIJ ZA EUROBASKET

Na lestvici kvalifikacijske skupine F je na prvem mestu Slovenija, ki je zbrala tri zmage in en poraz, sledi ji Ukrajina s po dvema zmagama in porazoma, Madžarska je v le dveh odigranih tekmah dosegla dve zmagi, na zadnjem mestu pa je s štirimi porazi Avstrija.

V tretjem kvalifikacijskem ciklu, ki naj bi se odvijal med 15. in 22. februarjem prihodnje leto, naj bi se predvidoma odigralo še preostalih pet tekem v skupini. Slovensko reprezentanco čaka še povratni obračun z Ukrajino ter preloženi dvoboj z Madžarsko. Točen razpored in datume tekem bo FIBA sporočila naknadno. Gostitelji februarskih mehurčkov naj bi bili znani predvidoma ta petek.

IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP 2022
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se