Nazaj

#mojtim v soboto proti Belgiji lovi četrtfinalno vstopnico EuroBasketa

09
sep.
2022
  • Člani

Berlin – S prvimi štirimi sobotnimi tekmami osmine finale, preostale štiri so na sporedu v nedeljo, se v Berlinu 41. izvedba EuroBasketa začenja povsem zares. Za vseh šestnajst reprezentanc popravnih izpitov ni več. Poraz pomeni odhod domov, zmaga ekipo pelje v naslednji krog izločilnih bojev. #mojtim bo vstopnico četrtfinala v soboto lovil proti Belgiji. Tekma z neposrednim prenosom na POP TV se v Berlinu začne ob 14.45 uri.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022
OSMINA FINALA

Sobota, 10. september 2022
Berlin – City Arena, ob 14.45 uri
SLOVENIJA : BELGIJA – prenos na POP TV


RAZPORED IZLOČILNIH BOJEV EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022
IZIDI IN LESTVICE SKUPINSKEGA DELA EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022

V petkovem dopoldnevu je na prizorišče zaključnih bojev 41. evropskega prvenstva prispelo še preostalih osem reprezentanc, ki so si na skupinskem delu v Milanu in Pragi priigrale napredovanje v sklepni del turnirja. V Berlinu je tako zbranih vseh šestnajst reprezentanc, ki se bodo v soboto in nedeljo potegovale za uvrstitev med osem najboljših ekip EuroBasketa.

V soboto se bosta ob 12. uri pomerili Turčija in Francija, kot že omenjeno bo ob 14.45 uri sledil dvoboj Slovenije in Belgije, ob 18.00 uri bosta na parket stopili Nemčija in Črna gora ter ob 20.45 uri še Španija in Litva. Košarkarski dan v nedeljo bosta ob 12. uri začeli Ukrajina in Poljska, ob 14.45 ga bosta nadaljevali Finska in Hrvaška, ob 18. uri bomo spremljali obračun Srbije in Italije, za konec osmine finala pa ob 20. 45 uri sledi večerni dvoboj med Grčijo in Češko.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022

#mojtim je četrtek, po dveh napornih tekmah v zaključku skupinskega dela v Kölnu, izkoristil za počitek. Slovenska odprava je v nemško prestolnico pripotovala v četrtek zvečer ter v petkovih zgodnjih popoldanskih urah opravila trening. Vzdušje v ekipi je razumljivo izjemno. Fantje se zavedajo pomembnosti in nepredvidljivosti izločilnih bojev ter hkrati lepe priložnosti, ki se jim ponuja. Z odličnimi igrami v uvodnem delu prvenstva in osvojitvijo prvega mesta v skupini B so namreč na začetku sklepnega dela vsaj na papirju deležni nekoliko lažjega tekmeca. Razlog za dobro voljo je tudi stanje poškodovanega gležnja Mike Tobeya. Po več terapijah zdravniške in fizioterapevtske službe reprezentance je namreč gleženj že precej boljše. Odločitev ali bo Tobey zaigral proti Belgiji pa bo padla tik pred tekmo.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Slovensko reprezentanco z belgijsko veže zanimiva zgodovina. Slovenci so namreč prav proti Belgijcem odigrali svojo prvo tekmo na evropskih prvenstvih. In to ravno v Berlinu. 22. junija leta 1993 so belgijski košarkarji zmagali 82:61, ki so nato #mojtim ugnali še leta 2001. Preostalih pet medsebojnih dvobojev je pripadlo slovenski izbrani vrsti. Nazadnje sta se reprezentanci pomerili leta 2016 na pripravljalnem turnirju v Celju, ko je bilo 89:59.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
''Četrtek so igralci izkoristili za počitek in regeneracijo ter za mentalno pripravo na najpomembnejšo tekmo na tem prvenstvu. Ne bežimo od tega, da sodimo v ožji krog favoritov. Imamo boljšo ekipo od Belgijcev, a to bomo morali dokazati na igrišču. Nenazadnje so naši tekmeci pred dnevi premagali Španijo ter junija v kvalifikacijah tudi Srbijo. Na prvenstvu kažejo dobre igre in za tekmo se moramo maksimalno dobro pripraviti. Krasi jih zelo ekipna igra. Veliko se gibajo brez žoge in iščejo kreacijo napada iz prodorov. Imajo nekaj izkušenih igralcev. Odigrati moramo dobro obrambo, pomembna pa bo tudi individualna odgovornost igralcev. Pravi obraz moramo pokazati že od prve minute, uveljaviti moramo naše prednosti ter Belgijce zaustaviti pri njihovih zamislih.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se