Nazaj

#mojtim v nedeljo na Bonifiki gosti Švedsko

27
nov.
2021
  • Člani

Portorož/Koper – Po težko priigrani, a zasluženi zmagi proti navdahnjeni mladi zasedbi Hrvaške, slovensko moško člansko reprezentanco v nedeljo čaka že novo merjenje moči v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023. V Koper prihaja reprezentanca Švedske, ki je bila v četrtek boljša od Finske. Tekma v Areni Bonifika se bo začela ob 20. uri. Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.
Foto: FIBA

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

2. kolo, nedelja, 28. november 2021, ob 20.00
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : ŠVEDSKA (prenos na Sportklubu)


#mojtim se je po vseh opravljenih obveznostih po zmagi v Zagrebu odpravil v svojo bazo na Obalo ter v Grand hotel Portorož prispel nekaj minut čez četrto uro zjutraj. Po prostem petkovem dopoldnevu ter večjemu dela popoldneva se je četa selektorja Aleksandra Sekulića hitro zaprla v dvorano ter začela s pripravami na dvoboj s Švedsko. V slovenskem taboru se zavedajo, da jim druga zaporedna zmaga na uvodu kvalifikacij prinaša lepo izhodišče pred februarskim nadaljevanjem in obračunoma s Finsko.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Da imajo Švedi zanimivo ter iz leta v leto bolj izkušeno in kakovostno moštvo so pokazali v četrtkovem skandinavskem derbiju v skupini C. Pred domačimi navijači so z 72:62 ugnali Finsko in pravzaprav že od uvodnih minut nadzirali potek dogajanja na igrišču. Z dvajsetimi doseženimi točkami ter desetimi podajami se je izkazal Ludvig Hakanson, odlično pa sta mu sledila tudi Viktor Gaddefors s štirinajstimi točkami in desetimi skoki ter Simon Birgander, ki je zbral deset točk in sedem skokov.

VSE O REPREZENTANCI ŠVEDSKE

Slovenija in Švedska sta odigrali le dve medsebojni tekmi, obe pa sta pripadli Slovencem. V Bilbau na kvalifikacijah za olimpijske igre leta 1992 je bilo 85:74, na prijateljski tekmi v Carigradu leta 2004 pa 78:72.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Zavedamo se, da so Švedi zelo nevarna ekipa. Gladko so premagali Finsko. Praktično vsi nosilci igre igrajo v Španiji. Gre za zelo organizirano ekipo, kjer se vse vrti okoli prvega igralca Hakansona in njemu bomo morali posveti veliko pozornosti. Čaka nas zelo zahtevna tekma. Morali bomo igrati borbeno in timsko igro. To kar smo pokazali na zadnji tekmi, predvsem pa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in na olimpijskih igrah ter v Tokiu.''

Aleksej Nikolić, slovenski reprezentant:
''Takoj po tekmi s Hrvaško smo začeli razmišljati o Švedski, saj časa ni veliko. Premagali so Fince in zagotovo imajo določeno kakovost. Gre za ekipo, ki je skupaj že nekaj časa. Igrali so že kvalifikacije za uvrstitev v ta del. Vedo, kaj hočejo in kako igrati tako v napadu kot v obrambi. Kar nekaj jih igra v Španiji, tako da lahko pričakujemo hitro igro z veliko meti z razdalje. Vse je pa odvisno od nas. Dobro bomo morali biti pripravljeni. Tako kot na tekmi s Hrvaško moramo biti pozorni na enostavne stvari – obrambo, skok in ritem v napadu.''

Vstopnice za dvoboj s Švedsko so na voljo na vseh prodajnih mestih EVENTIMA in PETROLA. Cena v predprodaji je 10 €, ob nakupu treh vstopnic pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta, pri čemer je potrebno upoštevati omejitev, da mora biti med gledalci eno sedišče prosto v vsako smer. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop.

Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT za vse gledalce razen za osebe, ki še niso dopolnile 12 let. Hitro testiranje pred dvorano ne bo organizirano. Uporaba zaščitne maske je obvezna, razen za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti.  Kot ustrezne zaščitne maske se štejejo samo zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Gledalce se poziva, da na tekmo pridejo pravočasno, saj zaradi striktnega preverjanja izpolnjevanja PCT pogoja skupaj z osebnim dokumentom lahko pride do počasnejšega vstopa na prizorišče tekme.

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se