Nazaj

#mojtim v kvalifikacijah za EP 2025 proti Ukrajini, Izraelu in Portugalski

08
avg.
2023
  • Člani

München – Slovenska moška košarkarska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2025 merila v skupini A z Ukrajino, Izraelom in Portugalsko. 42. izvedba EuroBasketa bo na sporedu med 27. avgustom in 14. septembrom 2025. Skupinski del bodo gostili Ciper (Limassol), Poljska (Katovice), Finska (Tampere) in Latvija (Riga), kjer se bo odvil tudi sklepni del prvenstva.

Slovenija je bila kot ena izmed najboljših štirih evropskih zasedb na lestvici Mednarodne košarkarske zveze FIBA v prvem bobnu skupaj s Španijo, Francijo in Srbijo. V kvalifikacijah se bodo varovanci Aleksandra Sekulića v skupini A merili z Ukrajinci, Izraelci in Portugalci.

#mojtim se trenutno pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu na Japonskem, Filipinih ter v Indoneziji. Prvo tekmo uvodnega skupinskega dela v japonski Okinavi bo odigral 26. avgusta proti Venezueli.

Španci se bodo v skupini C merili z Latvijo, Belgijo in Slovaško, Francozi bodo v skupini E izzvali Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Ciper, medtem ko bodo Srbi v skupini G igrali proti Finski, Gruziji in Danski.

Preostale štiri kvalifikacijske skupine so bile sestavljene iz reprezentanc drugega, tretjega, šestega in sedmega bobna. V skupini B so Italija, Turčija, Madžarska in Islandija, v skupini D Nemčija, Črna gora, Bolgarija in Švedska. V skupini F se bodo pomerile Grčija, Češka, Nizozemska in Velika Britanija, v skupini H pa Litva, Poljska, Estonija in Severna Makedonija.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2025
Skupina A: Portugalska, SLOVENIJA, Ukrajina, Izrael;
Skupina B: Islandija, Italija, Turčija, Madžarska;
Skupina C: Slovaška, Španija, Latvija, Belgija;
Skupina D: Švedska, Nemčija, Črna gora, Bolgarija;
Skupina E: Ciper, Francija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina;
Skupina F: Velika Britanija, Grčija, Češka, Nizozemska;
Skupina G: Danska, Srbija, Finska, Gruzija;
Skupina H: Severna Makedonija, Litva, Poljska, Estonija;

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2025

Tekme bodo odigrane v treh terminih oziroma kvalifikacijskih oknih – med 19. in 27. februarjem 2024, med 18. In 26. novembrom 2024 ter med 17. in 25. februarjem 2025, pri čemer bo vsaka ekipa igrala dve tekmi v vsakem oknu.

Po predvidenem razporedu bo Slovenija v prvem ciklu gostila Ukrajino in gostovala v Izraelu. V drugem oknu se bo dvakrat pomerila s Portugalsko, in sicer najprej v gosteh. V zadnjem kvalifikacijskem ciklu pa se bo za uvod v gosteh pomerila z Ukrajino ter za zaključek pred domačimi navijači gostila Izrael.

Na evropsko prvenstvo bo napredovalo 24 od 32 sodelujočih reprezentanc oziroma po tri najboljše v posamezni skupini, razen iz skupin kjer bodo igrale gostiteljice prvenstva Latvija, Ciper, Finska in Poljska, ki so na prvenstvo neposredno že uvrščene. V teh skupinah (skupine C, E, G in H) si bosta poleg gostiteljic napredovanje zagotovili še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se