Nazaj

#mojtim v domačih Stožicah na Telemachovem spektaklu še drugič s Hrvati

18
jun.
2021
  • Člani

Ljubljana – Po lepi zmagi na Reki se bo moška članska košarkarska reprezentanca v petek še drugič pomerila s hrvaško izbrano vrsto. Na parketu bosta tudi Luka Dončić in Mike Tobey. Telemachov spektakel v ljubljanskih Stožicah se bo začel ob 20. uri, nekaj vstopnic pa je še na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Pripravljalna tekma moške članske reprezentance
TELEMACHOV SPEKTAKEL
Petek, 18. junij 2021, ob 20. uri (Ljubljana, dvorana Stožice)

SLOVENIJA – HRVAŠKA (prenos na SportKlubu)

#mojtim je na sredini tekmi na Reki in zmago s 94:80 pustil zelo dober vtis. Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik in soigralci so z visokim ritmom igre, še posebej v drugem polčasu, pokazali, da so odlično telesno pripravljeni. Ekipa je na dobri poti pri lovljenju optimalne forme, se pa igralci in strokovni štab zavedajo, da imajo pri tem še veliko rezerv. In nekaj teh bodo skušali pokazati že na tokratnem obračunu.

Reprezentanci se je na četrtkovem treningu priključil še Gregor Hrovat, to pa ni edina sprememba v izbrani vrsti. Selektor Aleksander Sekulić se je ob vrnitvi v Ljubljano odločil za krčenje seznama igralcev. Tako se je za sodelovanje kot prvima zahvalil Blažu Mahkovicu in Gregorju Glasu.

Podjetje Telemach že več kot 15 let s podporo KZS

Dan pred dvobojem med Slovenijo in Hrvaško je bil predstavnikom sedme sile na voljo tudi Luka Dončić. Slovenski zvezdnik že nestrpno pričakuje petkov obračun, ko bo po 17. septembru 2017 in osvojenemu naslovu evropskih prvakov znova oblekel dres #mojtim.

Še pred začetkom novinarske konference pa smo bili priča slavnostnemu trenutku. Predsednik Košarkarske zveze Slovenije, Matej Erjavec in Marko Šter, član poslovodstva družbe Telemach d.o.o, sta namreč podpisala novo triletno pogodbo o medsebojnem sodelovanju. Generalni sponzor Košarkarske zveze Slovenije in vseh slovenskih košarkarskih reprezentanc, podjetje Telemach že več kot 15 let podpira slovensko košarko in vse skupaj izjemno veseli, da bo tako tudi v prihodnje.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE
RAZPORED TEKEM NA TURNIRJU V KAUNASU
SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V KAUNASU

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
''Mislim, da moramo določene stvari s tekme na Reki še izboljšati. Predvsem v skoku moramo biti bolj odločni, prav tako pa moramo dodelati napadalno kombinatoriko. Tu smo se malo še lovili in upam, da bo jutri boljše. Pridružil se nam je Gregor Hrovat, prva tekma čaka Luko Dončića in Mika Tobeya in vse tri moramo čim prej spraviti v ritem. Zahvalil bi se Blažu Mahkovicu in Gregorju Glasu, za vse kar sta storila v tem tednu. Pokazala sta, da sta zasluženo del te ekipe, a na žalost v kvalifikacijah igra zgolj 12 košarkarjev.''

Luka Dončić, slovenski reprezentant:
'' Zame je bilo igranje v reprezentanci vedno velika čast. Po dolgem času smo se spet videli s fanti iz EuroBasketa 2017 in čeprav med njimi ni več Gorana Dragića, v ekipi še vedno vlada odlično vzdušje. Vsi imamo isti motiv, to je uvrstitev na olimpijske igre, prepričan pa sem, da imamo dovolj kakovosti še za kaj več. Spominjam se svoje prve tekme za reprezentanco v Stožicah. Bilo je prav tako proti Hrvaški in dvorana je bila razprodana. Spomin je nepozaben, upam, da bo jutri podobno.''

Navijači pravočasno v Stožice

Glede na veliko zanimanje za ogled tekme med Slovenijo in Hrvaško vse obiskovalce tekme pozivamo, da se na tekmo v Stožice odpravijo pravočasno. Poleg večjega števila gledalcev, v neposredni bližini dvorane namreč poteka obnova severne obvoznice in so pričakovani zastoji na cesti. Gledalcem se priporoča uporabo prevoza z LPP, ki je z vstopnico brezplačen.

Nekaj vstopnic za Telemachov spektakel je še v prodaji. Cene vstopnic za rdeči ring se gibljejo med 12 in 16 evrov, v zelenem ringu je cena vstopnic med 30 in 45 evrov, na voljo pa je tudi nekaj ekskluzivnih vstopnic ob samem igrišču.

Vstopnice so za nakup na voljo prek spleta ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih ter Petrol Slovenija ter od 17. ure naprej na blagajni dvorane Stožice. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop, a s tem nimajo zagotovljenega lastnega sedeža, saj bo v veljavi sedežni red. Na ploščadi pred dvorano bo od 16. ure dalje organizirano brezplačno hitro testiranje na Covid-19.

INFORMACIJE O VSTOPNICAH IN SPLETNA PRODAJA

Skladno z veljavnimi odloki, se gledalci tekme lahko udeležijo le s potrdilom o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur (ustrezno dokazilo je je tudi prejeto SMS sporočilo), oziroma če izpolnjujejo pogoje PCT (glej  poglavje Testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2). Obvezno je tudi upoštevanje ukrepov in navodila organizatorja v povezavi z zajezitvijo širjenja koronavirusa, prav tako je ves čas obvezno nošenje zaščitnih mask (razen za otroke do dopolnjenega šestega leta starosti).

Gledalci morajo upoštevati sedežni red oziroma vzdrževati najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Za gledalce, ki še niso dopolnili 15 let in se tekmovanj udeležujejo z ožjimi družinski člani sli skrbniki ni potrebno izpolnjevanje pogoja PCT. V primeru samostojnega prihoda na tekmo pa morajo izpolnjevati tudi ta pogoj. V kolikor se gledalec ne želi izjasniti glede izpolnjevanja pogoja PCT, lahko organizator športnega tekmovanja gledalca zavrne.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se