Nazaj

#mojtim v Stožicah stavi na igro v obrambi

27
nov.
2020
  • Člani

Ljubljana – Pred slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco sta po šestih dneh priprav težko pričakovani tekmi drugega cikla kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022. Najprej sobotni dvoboj z Ukrajino ter, po znanih težavah v madžarski reprezentanci in spremembi razporeda in tekmeca, v nedeljo še obračun z Avstrijo. Obe tekmi se bosta začeli ob 20.10 uri, v neposrednem prenosu pa ju boste lahko spremljali na Kanalu A.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022, SKUPINA F
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – SLOVENIJA (LJUBLJANA, DVORANA STOŽICE)


3. kolo - sobota, 28. november 2020, ob 20.10 uri
SLOVENIJA : UKRAJINA (prenos na Kanalu A)

5. kolo - nedelja, 29. november 2020, ob 20.10 uri
AVSTRIJA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)

Zadnje dogajanje v ljubljanskem mehurčku ter sprememba termina in tekmeca druge tekme slovenskih reprezentantov ni vrgla iz tira. Igralci in strokovni štab so še naprej trdno odločeni, da so prišli po dve zmagi, misli pa so trenutno usmerjene povsem v tekmo z Ukrajino.

Slovenska in ukrajinska reprezentanca sta do sedaj odigrali že 15 medsebojnih tekem. Na dvanajstih so zmago slavili Slovenci, na treh pa Ukrajinci. Moštvi sta se nazadnje srečali v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo, obe zmagi pa sta ostali doma. V Zaporožju je bilo 82:54 za ukrajinsko zasedbo, v Stožicah pa je po podaljšku 85:84 zmaga pripadla #mojtim. Če se ozremo še v nedeljo. Z Avstrijo je Slovenija igrala trikrat in trikrat zmagala. Na prvi medsebojni tekmi aktualnih kvalifikacij za EuroBasket 2022 februarja letos je bilo 85:78.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
"Dosedanji del priprav in treningi so potekali po načrtih. Pri igralcih se vidita velika želja ter motivacija in po videnem sem lahko zadovoljen. Želimo in moramo dobiti obe tekmi. Šli bomo korak za korakom. Naše misli so trenutno usmerjene proti Ukrajini, šele nato se bomo posvetili Avstrijcem. Ukrajina ima izkušeno zasedbo, z novim trenerjem pa igra nekoliko drugače kot v preteklosti. Nevarna je predvsem njena centrska linija in verjetno bodo to skušali izkoristiti. Naša naloga bo, da razbijemo povezavo med njihovimi zunanjimi igralci in centri, kakšen centimeter primanjkljaja v višini pa moramo nadomestiti z agresivno obrambo in veliko mero borbenosti.''

SLOVENSKA REPREZENTANCA V DRUGEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU

Kako na evropsko prvenstvo?
V kvalifikacijah za EuroBasket 2022 je dvaintrideset ekip razdeljenih v osem skupin. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine.  Na prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija, ki pa ne glede na to igrajo v kvalifikacijah, kar pomeni, da se iz kvalifikacijske skupine v kateri igra eden izmed gostiteljev (skupine B, C, E in G) na prvenstvo uvrstita še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se