Nazaj

#mojtim še naprej sedmi na svetovni FIBA jakostni lestvici

08
mar.
2023
  • Člani

Ljubljana - Slovenska moška košarkarska reprezentanca je zadržala sedmo mesto na jakostni lestvici Mednarodne košarkarske zveze FIBA. Od 18. novembra lani v "top 10" ni nobenih sprememb, na vrhu je Španija (758,3 točke) pred ZDA (757,2), Avstralijo (740,2), Argentino (733,6), Francijo (715,9) in Srbijo (710,2).

Sedmouvrščena Slovenija je zbrala 701,9 točke, prvo deseterico pa zaključujejo Litva (670,4), Grčija (665,1) in Italija (650,4). Na evropski lestvici je slovenska izbrana vrsta na četrtem mestu za Španijo, Francijo in Srbijo, je zapisala FIBA.

FIBINA JAKOSTNA LESTVICA ZA MOŠKE

Najnovejša svetovna jakostna lestvica FIBA bo hkrati podlaga pri sestavi kakovostnih bobnov za žreb skupin letošnjega svetovnega prvenstva v Aziji. Glede na razvrstitev je za pričakovati, da se bo #mojtim v žreb podal iz drugega bobna in bo s tem nosilec svoje skupine. Žreb skupin košarkarskega spektakla bo sicer 29. aprila v Manili. Že je znano, da bo #mojtim skupinski del prvenstva igral v japonski Okinawi, Združene države Amerike na Filipinih in Kanada v Indoneziji.

Sistem tekmovanja bo enak kot pred štirimi leti na Kitajskem in bo razdeljen v tri faze. Predtekmovalni skupinski del, drugi skupinski del in izločilne boje. 32 reprezentanc bo razvrščenih v osem predtekmovalnih skupin po štiri ekipe, napredovali bosta najboljši dve. Teh osem skupin s po dvema naprej uvrščenima reprezentancama se nato združi v nove štiri skupine s po štirimi moštvi. V izločilne boje, ki se nadaljujejo s četrtfinalom, se nato uvrstita po najboljši dve reprezentanci posamezne skupine drugega dela.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se