Nazaj

#mojtim prejemnik Bloudkove nagrade za vrhunski mednarodni športni dosežek

11
feb.
2022
  • Člani

Brdo pri Kranju - Na Brdu pri Kranju so bila danes podeljena priznanja Stanka Bloudka, najvišja državna priznanja v Republiki Sloveniji za delo in dosežke na področju športa. Nagrade so prejeli skakalke Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj in Urša Bogataj, slovenska moška košarkarska reprezentanca in tekačica Anamarija Lampič za vrhunski mednarodni športni dosežek ter Peter Ozmec za življenjsko delo.

Na prireditvi na Brdu pri Kranju, ki sta ji prisostvovala tudi predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, so bile podeljene tudi plakete za 2021. Prejeli so jih: tekačica na smuček Eva Urevc, skakalec Anže Lanišek, judoistka Andreja Leški, športni plezalec Luka Potočar, nogometni funkcionar Franc Kopatin, doktor kinezioloških znanosti Blaž Lešnik, legenda lokostrelskega športa Marjan Podržaj, dolgoletni športni delavec iz Murske Sobote Zoran Kos, športni delavec iz Ljutomera Branko Žnidarič in lovec na svetovne rekorde v jadralnem padalstvu Primož Suša.

"V težkih časih so dobri zgledi in navdušujoča dejanja še veliko bolj pomembni kot običajno. Kažejo nam, da je kljub zaostrenim razmeram mogoče spoznavati globlje, videti dlje in poseči više. S ponosom lahko zatrdim, da je slovenski šport to pomembno motivacijsko nalogo opravil z odliko. Slovenski športniki so nas navduševali od januarja do decembra s tako vrhunskimi rezultati in v tako širokem naboru športov, kot da nas je Slovencev 20 milijonov in ne desetkrat manj," je na podelitvi povedal predsednik odbora za podelitev Bloudkovih priznanj Viktor Grošelj.

Nagrajeno moško člansko košarkarsko reprezentanco 2021 so sestavljali igralci Luka Dončić, Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Luka Rupnik in Mike Tobey ter strokovni štab v sestavi Aleksander Sekulić, Jernej Valentinčič, Dragiša Drobnjak in Dalibor Damjanović.

"Slovenska moška košarkarska reprezentanca je vse od svoje ustanovitve leta 1992 redna udeleženka evropskih prvenstev, trikrat je zaigrala na svetovnem prvenstvu, leta 2021 pa se je prvič predstavila tudi na olimpijskih igrah. V Tokiu je hitro postala pravi hit ter med najbolj priljubljenimi in prepoznavnimi udeleženci olimpijskih iger. Fantje so na olimpijskih igrah dosegli izjemen rezultat in Slovenijo pripeljali med štiri najboljše države v košarki na svetu," je med drugim zapisano v obrazložitvi. Nagrado sta v imenu #mojtim prevzela pomočnika selektorja Aleksandra Sekulića, Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak.

OBRAZLOŽITVE ODBORA V BROŠURI

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se