Nazaj

#mojtim na zadnjem testu pred svetovnim prvenstvom proti Japonski

14
jun.
2023
  • Člani

Ljubljana – V teh dneh so v glavnih vlogah resda slovenske košarkarice, ki v četrtek začenjajo z nastopi na evropskem prvenstvu v Ljubljani, a tudi vodstvo moške reprezentance ne počiva. Tako je danes prišla potrditev še zadnje pripravljalne tekme pred začetkom svetovnega prvenstva. #mojtim se bo 19. avgusta v Tokiu pomeril proti Japonski. S tem je zaključen plan priprav, ekipa bo s treningi začela 17. julija.

Slovenska reprezentanca bo na Japonsko predvidoma odpotovala 15. avgusta. Zaključek priprav na svetovno prvenstvo bo opravila v Tokiu in 19. avgusta proti gostiteljem prvenstva opravila še zadnji test pred začetkom košarkarskega spektakla v Aziji. #mojtim bo tako odigral sedem pripravljalnih tekem, na treh pa se bo predstavil domačim košarkarskim navdušencem.

Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v celjskem Zlatorogu pomerili s Kitajci, na Telemachovem spektaklu bodo 2. avgusta v Stožicah gostili Grke ter se dva dni kasneje proti istim tekmecem pomerili še v Atenah. Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta srečala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo #mojtim pomeril še z Združenimi državami Amerike. Kot omenjeno, bo za zaključek priprav v Tokiu 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski. Vstopnice za domača dvoboja s Kitajsko in Hrvaško bodo v prodaji po koncu ženskega evropskega prvenstva.

PRIPRAVLJALNE TEKME #MOJTIM PRED SVETOVNIM PRVENSTVOM

Torek, 25. julij 2023
Celje – Dvorana Zlatorog

SLOVENIJA : KITAJSKA

Sreda, 2. avgust 2023
Ljubljana – Arena Stožice
Telemachov spektakel

SLOVENIJA : GRČIJA

Petek, 4. avgust 2023
Atene – dvorana OAKA

GRČIJA : SLOVENIJA

Torek, 8. avgust 2023
Ljubljana – Arena Stožice

SLOVENIJA : HRVAŠKA

Petek, 11. avgust 2023
Malaga - Športna palača José Martín Carpena

ŠPANIJA : SLOVENIJA

Sobota, 12. avgust 2023
Malaga - Športna palača José Martín Carpena

ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE : SLOVENIJA

Sobota, 19. avgust 2023
Tokio – Ariake Arena

JAPONSKA : SLOVENIJA

#mojtim v skupinskem delu SP proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskimi otoki
Kot nosilci skupine F se bodo Slovenci na japonskem otoku Okinawa pomerili proti reprezentancam Venezuele, Gruzije in Zelenortskih otokov. V skupini E, ki se v nadaljevanju prvenstva združi s slovensko skupino bodo Nemčija, Finska, Avstralija in Japonska. V prvem delu tekmovanja bo med 25. in 30. avgustom vsaka izmed reprezentanc odigrala tri tekme skupinskega dela. V soboto, 26. avgusta se bo #mojtim pomeril z Venezuelo, v ponedeljek, 28. avgusta z Gruzijo ter za konec uvodnega skupinskega dela v sredo, 30. avgusta še z Zelenortskimi otoki. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo začele ob 20.30 uri po lokalnem, oziroma 13.30 uri po slovenskem času.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023
RAZPORED VSEH TEKEM NA SVETOVNEM PRVENSTVU 2023

Turistična agencija Kompas s tremi programi za košarkarske navdušence
Slovenski navijači se v Azijo lahko odpravite s Turistično agencijo Kompas, partnerjem Košarkarske zveze Slovenije. Na Kompasu so za košarkarske navdušence pripravili tri navijaške programe:

- Ogled treh tekem uvodnega skupinskega dela na Okinawi (23. avgust do 1. september)
- Ogled dveh tekem nadaljevalnega skupinskega dela na Okinawi (29. avgust do 4. september)
- Ogled izločilnih in zaključnih tekem v Manili (4. september do 12. september)
* Po željah posameznika, bo posamezne pakete možno podaljšati oziroma združiti.*

Predviden program, cene in pogoje potovanja ter cenik vstopnic najdete na spodnjih povezavah.  Potniki, ki bodo v Azijo potovali v lastni režiji si lahko vstopnice zagotovijo prek spletnega portala organizatorja prvenstva. Vsak navijač, ki bo potoval s Kompasom, bo prejel navijaško majico.

SP V KOŠARKI 2023 – PROGRAM TA KOMPAS
SP V KOŠARKI 2023 – LETAK TA KOMPAS
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se