Nazaj

#mojtim na pripravljalni tekmi v Celju tudi prek Črne gore

06
avg.
2022
  • Člani

Celje – Slovenska članska reprezentanca je v Celju s tekmo proti Črni gori sklenila drugi teden priprav za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket. Po četrtkovi zmagi nad Nizozemsko so bili izbranci selektorja Aleksandra Sekulića uspešni tudi v drugo. Črnogorce so premagali z rezultatom 70:52. Po dnevu počitka #mojtim s pripravami nadaljuje že v ponedeljek. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

PRIPRAVLJALNA TEKMA MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Sobota, 6. avgust 2022
Celje – Dvorana Zlatorog
SLOVENIJA : ČRNA GORA 70:52 (47:44, 41:36, 23:6)

Strelci za Slovenijo: Samar 6 (5 podaj), Rupnik, Nikolić 5, K. Prepelič 3, Blažič 3, Ciani 3, Jurković 4, Hrovat 9, Ščuka 6, Dimec 7, Z. Dragić 2, Prepelič 5 (8 skokov), Glas 8, Macura 9.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Selektor Aleksander Sekulić je tudi na tekmi proti Črni gori računal na štirinajst košarkarjev. V postavi je naredil le eno spremembo. Jakoba Čebaška, ki je na petkovem treningu staknil manjšo poškodbo arkade, je zamenjal Zoran Dragić. V vlogi navijačev s klopi pa so bili še Goran Dragić, Vlatko Čančar, Edo Murić in Mike Tobey.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Čeprav si je v drugi četrtini priigrala že 18 točk prednosti (37:19), se je morala Slovenija potruditi za zmago. V tretji četrtini je potrebovala skoraj osem minut za prvi koš, tako da je Črna gora v 29. minuti prešla v vodstvo s 44:43.

Zadnjih deset minut je Slovenija pod taktirko Žige Samarja odprla z delnim izidom 10:1 in zanesljivo prišla do zmage. 21-letni Samar, ki bo kariero nadaljeval v Nemčiji, je imel za Binetom Prepeličem (24:03) in Žigom Dimcem (21:32) tretjo najvišjo minutažo med slovenskimi igralci - 19:30, v tem času pa je dosegel šest točk (trojke 2:4) in zbral pet podaj, tri skoke in eno ukradeno žogo. Bine Prepelič se je izkazal z osmimi skoki, Gregor Glas je zadel dve trojki (2:6), Jurij Macura pa je imel met iz igre 4:6.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
''Tekma je bila na nek način zanimiva. Nepričakovan padec smo imeli v tretji četrtini. Sicer ne vem zakaj. Malo smo zakomplicirali z napadom in namesto, da smo to reševali z dobro obrambo, smo želeli rešiti z divjanjem v napadu in ni bilo prave povezanosti. Veseli pa me, da smo znali priti ven iz te črne luknje. Predvsem, da smo z veliko mero borbenosti in potrpežljivostjo v napadu znali obrniti tekmo na ta način, kot se je končala.''

Gregor Hrovat, slovenski reprezentant
''Prvi polčas smo nekoliko slabše odigrali, predvsem v obrambi. Premehko smo stopili. Je pa res, da smo to v drugem polčasu veliko bolj popravili in na koncu zasluženo zmagali. Dogovor med polčasom je bil, da moramo priti na igrišče drugačni. Večja odgovornost v obrambi, bolj agresivni in to smo pokazali. Najmlajši so to začeli, mi pa smo nadaljevali.''

Žiga Samar, slovenski reprezentant
''Mlajši igralci se poznamo že iz mlajših kategorij. Skupaj smo igrali, skupaj smo rasli. Tako da je bilo res lepo igrat s fanti, s katerimi smo že od mladega zelo dobri prijatelji. K tistemu, ki pride žoga, tisti mora prevzeti odgovornost in na tej tekmi sem bil to jaz. Naslednjič bo to morda kdo drug. Bil sem v najboljši poziciji, zato sem jo tudi prevzel.''

S pripravljalno tekmo proti Črni gori je #mojtim sklenil drugi teden priprav za avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket. V nadaljevanje se bo moštvo podalo s šestnajstimi košarkarji, saj priprave zapuščajo Luka Ščuka, Bine Prepelič, Saša Ciani in Robert Jurković. Reprezentanca se bo znova zbrala v ponedeljek in v sredo odpotovala v Carigrad, kjer jo konec tedna čakata naslednji dve pripravljalni tekmi. V petek ob 19.30 po slovenskem času se bo pomerila s Turčijo in v soboto ob 19. uri po slovenskem času še z Ukrajino. Zadnji dve pripravljalni tekmi bodo Slovenci znova odigrali doma. 17. avgusta bo, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah na Telemachovem spektaklu gostovala Srbija, 20. avgusta pa jim bo v Celju na drugi strani igrišča stala Hrvaška.

SEZNAM PRIPRAVLJALNIH TEKEM #MOJTIM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se