Nazaj

#mojtim kvalifikacije za EP zaključil s tesnim porazom proti Ukrajini

20
feb.
2021
  • Člani

Kijev – Slovenskim košarkarjem se zadnja tekma kvalifikacij za EuroBasket 2022 ni izšla po željah in načrtih. Ukrajina je bila po trdi igri in v napeti končnici boljša in zmagala s 70:65. Navkljub porazu v Kijevu si je Slovenija s štirimi zmagami in dvema porazoma zanesljivo zagotovila mesto na turnirju štiriindvajsetih najboljših evropskih reprezentanc septembra 2022 v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem. Žreb skupin bo predvidoma 30. marca.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022
SKUPINA F, 6. KOLO

Sobota, 20. februar 2021
Kijev – Palača športov
UKRAJINA : SLOVENIJA 70:65 (41:42, 24:27, 9:11)

Strelci za Slovenijo: Rupnik 18 (5 podaj), Murić 5 (6 skokov), Blažič 9 (6 skokov), M. Lapornik 3, Hrovat 2, Špan, Hodžić 3, Mahkovic 4, L. Lapornik 5, Dimec 9 (5 skokov), Macura 7.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA
IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP 2022

V izenačeni tekmi je Ukrajina dobila skok s 43:32, ob tem, da je razliko naredila v drugem polčasu. Slovenija je imela štirinajst izgubljenih žog, tokrat le 38-odstotni met iz igre, v napadu je v 40 minutah ujela le štiri žoge, v odločilnih minutah pa ni znala zaustaviti prvega strelca tekme, temnopoltega Dzheroma Rendla, ki je dosegel 24 točk.

Prav njegova zadnja od štirih trojk je zapečatila slovensko usodo. Američan z ukrajinskim potnim listom jo je zadel 48 sekund pred koncem tekme, ravno ko se je Slovenija po dveh zaporednih trojkah Luke Rupnika in Alena Hodžića približala na točko zaostanka (60:59).

#mojtim kvalifikacije za EuroBasket 2022 tako zaključuje s štirimi zmagami in dvema porazoma. Poleg Slovencev so si napredovanje iz skupine F priigrali še Ukrajinci in Madžari. Končni vrstni red v skupini bo znan po preostalih dveh tekmah v kijevskem mehurčku. V nedeljo se bosta pomerili Madžarska in Avstrija ter v ponedeljek še Madžarska in Ukrajina.

Kdo bo v nadaljevanju zanimivega reprezentančnega koledarskega leta vodil slovensko izbrano vrsto, bo znano v bližnji prihodnosti, saj je imel Sekulić dogovor za vodenje članske reprezentance zaenkrat sklenjen le za obdobje kvalifikacij. Žreb skupin za 41. evropsko prvenstvo, ki ga bodo med 1. in 18. septembrom prihodnje leto gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka, bo predvidoma 30. marca.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške članske reprezentance:
"Pričakovali smo težko, trdo tekmo, saj smo vedeli, da se bodo želeli Ukrajinci oddolžiti za poraz novembra v Ljubljani. Naš odziv ni bil najboljši, nismo bili dovolj razpoloženi, vseeno pa sem ponosen na fante, da so kljub vsem preprekam odigrali dobro tekmo. Ključni dejavnik je bil napadalni skok Ukrajine, ki jim je omogočil druge oziroma tretje priložnosti za koš ter hkrati odpiral neovirane mete na obroč."

Luka Rupnik, slovenski reprezentant:
"Borili smo se do zadnjega trenutka, a se nam žal ni izšlo. Ukrajinci so igrali dobro. Manjkalo nam je tudi nekaj energije, predvsem, ker je bila tekma zelo fizična. A cilj smo dosegli, uvrstili smo se na evropsko prvenstvo, hkrati ustvarili kult reprezentance in vsi komaj čakamo naslednjo reprezentančno akcijo."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se