Nazaj

Zbornik Največji uspehi vrhniške košarke 1969/73

02
maj
2018
  • Novice

Vrhnika - Pred natanko 46. leti (27. april 1972) je Vrhnika postala pokalni prvak SR Slovenije, uvrstila pa se je tudi med osem najboljših moštev v tedanji Jugoslaviji. S tem se je trajno zapisala v košarkarsko zgodovino Slovenije.
Avtor: Franjo Modrijan

Da pa največji uspehi vrhniške košarke v obdobju 1969/73 ne bi šli v pozabo in bi ostali zapisani, je Cankarjeva knjižnica, ki letos obeležuje tudi 100 letnico smrti največjega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja, izdala priložnostni zbornik.
Na predstavitvi zbornika se je zbralo precej košarkarjev različnih generacij, posebne pozornosti pa so bili deležni prisotni najstarejši igralci, ki so leta 1953 odigrali prvo uradno tekmo z Litijo, Pavel Kunc, Andrej Krašovec, Kiro Rančov in Miha Vujoševič. Navzoče so pozdravili podpredsednik Državnega zbora Primož Hainz,  predstavnik Košarkarske zveze Slovenije Janez Drvarič, v imenu kluba pa njen predsednik Andrej Smrekar. Ob tej priložnosti je zlati vrhniški generaciji izročil posebna priznanja za neizbrisen pečat pri razvoju vrhniške košarke. V imenu zlate generacije se je za pozornost in priznanja zahvalil Tone Gantar, eden izmed pomembnih tvorcev uspehov tedanje generacije. V prijetnem vzdušju in obujanju spominov na nekdanje čase se je nadaljevalo prijetno druženje.

Vrhnika se je tako dostojno oddolžila najuspešnejši generaciji v kolektivnih športih v njeni zgodovini doslej.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se