Nazaj

Začenjajo se priprave na Sredozemske igre

29
mar.
2018
  • Košarka 3x3

Ljubljana - V nedeljo je v športni dvorani Gimnazije Šentvid potekal pregledni trening za reprezentanci fantov U23 in fantov U18. Reprezentanco do 23 let v mesecu juniju čaka nastop na Sredozemskih igrah. 
Avtor: Lenart

Uvodni del nacionalnega programa, ki je potekal pod taktirko Matica Vidica, je bil namenjen taktiki. Poleg tega pa je bil poudarek tudi telesni pripravi igralcev.

Košarkarska zveza Slovenije je v tej sezoni uvedla novost, saj bo poudarek na specifični telesni pripravi košarkarjev, ki bodo nastopali na turnirjih v košarki 3x3. Anže Zdolšek, ki na KZS skrbi za telesno pripravo košarkarjev mlajših starostnih kategorij, je igralcem predstavil program priprav, način prehranjevanja, primere ogrevanja in pomen hidracije.

V zadnjem delu treninga je bil izpeljan turnir v dveh skupinah.

Treninga so se udeležili kandidati za reprezentanco U23, ki bo se bo ob koncu junija odpravila na Sredozemske igre v špansko Tarragono. V aprilu se bodo zbrale še kandidatke za reprezentanco U23.

Preglednega treninga za fante do 18 let so se udeležili košarkarji, ki minuli vikend niso nastopali na zaključnem turnirju državnega prvenstva za fante do 19 let. Omenjeno reprezentanco 4. in 5. avgusta čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se